Besprijekorno uređen dom od 40 m2 po mjeri mlade poslovne žene

Odabir svijetlih nijansi kao dominantnih, puno sjajnih i staklenih površina koje su transparentne i reflektiraju prostor rezultirale su interijerom koji se doima znatno većim nego što jest. Zavirite u profinjeni i elegantni stan mlade poslovne žene

 

 

I kada mislimo da je u malim interijerima sve tako predvidljivo i poznato da nemamo što novoga vidjeti i nadahnuti se, osvane neki lijep prostor koji nas oduševi svojim uređenjem. Takav je slučaj s jednosobnim stanom u Moskvi, površine 40 četvornih metara, čiji je projekt uređenja vodila dizajnerica Ira Akimenkova ispred svoga istoimenog studija.

Foto: Ira Akimenkova Studio

Klijentica, mlada poslovna žena, željela je moderan stan koji će odisati elegancijom, ali i biti primjeren njezinoj dobi te odražavati njezinu osobnost. I koji će imati dovoljno skladišnog prostora, koji je Ira Akimenkova smjestila u hodnik i boravak, koje je površinom cijelog jednog zida pretvorila u ugradbene ormare. Dio fronti presvukla je staklom kako bi se stvorila iluzija prostora.

Foto: Ira Akimenkova Studio

Dizajnerica je unijela u interijer ženski touch nježnim pastelnim tonovima i mekim, bogatim teksturama i tkaninama, što je savršena nadopuna bazi u neutralnim bijelim i sivim tonovima.

Sjajne površine na rasvjetnim tijelima te dekorativnim detaljima kao i uzorak mramora u kuhinji i kupaonici unijeli su eleganciju i dašak raskoši, ali s mjerom.

Foto: Ira Akimenkova Studio

Zasebni spavaći dio, koji je također bio želja vlasnice, dizajnerica je riješila nišom u kojoj je smjestila krevet, a po potrebi se prostor može odvojiti velikom neprozirnom zavjesom od baršuna.

Ovaj prostor vizualno se odvaja od ostatka dnevne zone tapeciranim panelom kojim su obloženi zidovi uz krevet. Riječ je oblogama koje su svojevrsna produžena varijacija uzglavlja za krevet, dodatno začinjena ugrađenom policom i zidnim lampama.

Komentari