STUDENTSKI RAD: pogledajte Sarin prijedlog uređenja prizemlja obiteljske kuće

Studentica Sara Šulina koja je trenutno u Firenci na Institutu za dizajn javila se studiju Mirjana Mikulec interijeri za praksu pa je samostalno odradila projekt prijedloga uređenja prizemlje stambene kuće tročlane obitelji.

 

 


Imajući na umu želje i potrebe klijenata stan je uređen u industrijskom stilu s modernim detaljima. Počevši od kuhinje po mjeri koja prateći industrijski stil ima radnu površinu u imitaciji betona s drvenim donjim elementima. S obzirom na veličinu kuhinje prostor je iskoristila s otvorenim policama i gornjim elementima u mat crnoj boji. Crna boja stvorit će dojam većeg prostora u kuhinji, dok će otvorene police od drva činiti privid otvorenije kuhinje, kako se ne bi činila poput zatvorenog bloka.

 

Idejno rješenje by Sara Šulina

Kuhinjski zid zaštićen je već prethodno spomenutom pločom s imitacijom betona u kombinaciji s industrijskim ciglicama strateški smještenim na određenoj udaljenosti od štednjaka kako bi proces čišćenja bio lakši. Kuhinjske vanjske otvorene police osvijetljene su LED trakama radi estetskih, ali ujedno i namjenskih razloga.

 

Idejno rješenje by Sara Šulina

U nastavku iste prostorije nalazi se blagovaonski prostor koji prateći dizajn kuhinje ima zid od ciglica. Blagovaonica se sastoji od 4 sjedeća mjesta i velikog drvenog stola. Sjedeća garnitura u skladu s industrijskim dizajnom ima prirodne drvene linije, te ravne metalne noge. Dizajn blagovaonice upotpunjen je industrijskim satom i crnim zidom po kojem se može pisati kredom liste za kupovinu ili poruke dragim osobama.

Idejno rješenje by Sara Šulina

Ulazni prostor od 5 m2 uređen u skladu s ostatkom stana sastoji se od elegantnog ormarića za cipele, crnih vrata (WC, ulaz) i dugog ogledala na kraju prostorije koji svojom dužinom (do stropa) tvori privid dužeg prostora. Iz ulaznog prostora može se zakoračiti u blagovaonicu, kuhinju, WC i dnevni boravak.

Idejno rješenje by Sara Šulina

Dnevni boravak kao najveća prostorija u ovom stanu sastoji se od garniture za sjedenje koja se nalazi ispred seta za tv, te od opuštajućeg kutka za čitanje koji je smješten neposredno u blizini visoke komode za odlaganje knjiga i biljaka koje upotpunjuju cjelokupni prostor, te ga čine prirodnijim. Dizajn dnevnog boravka upotpunjen je toplim tonovima zelene i sive boje s industrijskim detaljima poput isto spomenutih ciglica, lampiona i elegantnih okvira iznad sjedeće garniture.

Idejno rješenje by Sara Šulina

WC od svega 3m2 funkcionalno je opremljen i osmišljen. Prateći dizajn cjelokupnog stana buduća dizajnerica odlučila se na terazzo sivi pod, te zidne pločice iz kolekcije Blaze by IRIS. Zidne pločice strateški su smještene kako bi taj mali prostor učinile većim i prozračnijim. Pločice kod WC školjke smještene su vodoravno u nastavku sve do vrata na visini do 130 cm, dok su pločice kod umivaonika smještene okomito te na visini do 240 cm.

 

 

Idejno rješenje by Sara Šulina

Kako bi se prostor činio većim i širim, 20 cm sa vrha zida i strop pobojani su u crnu boju. Zahvaljujući tome, prostor se čini nižim što je kod dizajna kupaonica i standard. Prostor je upotpunjen mat crnim detaljima, te elegantnim okvirima na lijevom praznom zidu.

Komentari