JEDNOSOBNI STAN ZA PET: kako je walk-in garderoba dobila još jednu ulogu

Lepršavi moderni stan od 38 kvadrata i inspiriran skandinavskim dizajnom još jednom dokazuje da u malo kvadrata možete osmisliti dobro iskorišten te vrlo atraktivan interijer.

 

 


Interijer u koji vas vodimo nalazi se u jednom od novijih stambenih kompleksa u Stockholmu. Vlasnici su ga sami uređivali, a rezultat je i više nego dobar. Lijepo osmišljen i iskorišten prostor od 38 četvornih metara postao je funkcionalan i udoban dom mladoj vlasnici.

Foto: Hemnet

Stan se, pored kupaonice, sastoji od jedne prostorije unutar koje je smješten dnevni i spavaći prostor s izlazom na balkon te hodnikom koji je, zbog nepostojanja vrata, dio ovog prostora. Unutar hodnika nalazi se i mala niša iskorištena za odlaganje te predsoblje pored kojih se prolazi do kuhinje. Ona je uvučena u kut te povezana s boravkom u kojem se nalazi mali stol i stolice za blagovanje.

 


Unutar dnevne sobe je i prostor za spavanje napravljen u prostoru garderobe, a od ostatka stana se može odijeliti gustim zavjesama. Ova niša izvrsno je iskorištena a u ugradbeni ormar s kliznim vratima stane sva odjeća te dio knjiga, budući da je dio ormara pretvoren u police. Do kreveta se stiže drvenim ljestvama iz dnevnog boravka. Ovako smješten dio za spavanje nudi potrebnu privatnost i intimu, što se u dnevnom boravku nikako ne bi moglo postići.

Foto: Hemnet

Da bi se ovo postiglo, dnevni boravak ima veću visinu od standardne jer se nalazi na posljednjem katu zgrade.

Stan je uređen vrlo jednostavno, funkcionalno i moderno, a glavna inspiracija vlasnici je bio skandinavski dizajn. Dominira bijela boja, s dodacima energičnih i vedrih akcenata u žutoj i ružičastoj koji su podigli prostor.

 

 

 

 

 

Komentari