Zavirite u stan bez vrata: sjajno uređen dom mlade liječnice

Stan mlade liječnice Tene Kovačević bio bi kao i svaki drugi da nema jednog osnovnog elementa u svakom interijeru – vrata. Nekad trosoban stan preuređen je u potpuno otvoren prostor s više funkcionalnih jedinica.

 


Stan je vlasnica Tena Kovačević uredila sama, a brojni detalji i elementi u interijeru pričaju svaki svou priču. Neki su sa sajmova, drugi pak s putovanja, a treći su pak dar bliskih osoba.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Kako vlasnica ističe, vrata nema kako bi prostor imao što više svjetlosti. Jedina vrata u stanu ona su gostinjskog WC-a. Kao što nema vrata, stan nema ni hodnik. Svi su prolazni prostori pretvoreni u ormare s ostakljenim frontama da bi se maksimalno povećao prostor.Moderno uređen stan prostire na sedamdesetak kvadrata, a ima i izlaz na pripadajući vrt.

ScreenShot InDizajn
ScreenShot InDizajn

Boje i uzorci vode glavnu riječ. Drveni pod prolazi kroz sve prostorije osim kupaonice u kojoj se nastavlja u zlatni mozaik. Spavaćom sobom dominiraju smeđi tonovi, a kao akcent poslužila je tapeta koja imitira cigleni zid i viseće noćne lampe.

ScreenShot InDizajn
ScreenShot InDizajn

Središnji dio stana čine kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Kuhinja se nalazi između boravka i dijela za blagovanje, a osmišljena je kao otok malih dimenzija. Gledajući iz dnevnog boravka gotovo je nevidljiva. Vidi se samo visoki pult i barske stolice.

 

Screenshot InDizajn

 

Komentari