Suvremeni štih starog građanskog stana

Stari građanski stanovi, složit ćete se, imaju poseban šarm. No kada takav životni prostor reinterpretirate uz suvremen redizajn, dobit ćete osebujnu i zanimljivu kombinaciju. Primjer je toga upravo ovaj stan.

Izgled interijera ovog zagrebačkog stana u potpunosti je prilagođen vlasnici. Ljubav prema modi i antiknom naještaju vješto u pretočene u dizajn prostora koji odgovara njenim afinitetima i potrebama. Cilj je bio zadržati karakteristike starog građanskog stana, raspored prostorija ostao je netaknut. Odabrali smo neutralnu paletu s detaljima u crnoj i zlatnoj boji i time naglasili dojam lusuza i profinjenosti.

MMI
MMI
MMI
MMI

Namještaj rađen po mjeri u ovom stanu nije našao svoje mjesto kako ne bismo narušili dojam izvornosti i starosti. Umjesto toga obilazili smo sajmove antikviteta u potrazi za detaljima i namještajem iz 19. I 20. stoljeća. Starine smo kombinirali s modernim komadima namještaja poput klutne Starckove Ghost stolice.

IMG_7474n

U kuhinji koju smo oslislili kao miks raznih stilova smjestila se i mala blagovaonica. Ako imate mjesta u kuhinji, svakako pokušajte smjestiti manji stol ili stolice jer će vam znatno olakšati svakodnevne obveze i brzniske zalogaje.

Koliko su se vremena promijenila svjedoči i velika zasebna blagovaonica koje su danas prava rijetkost. S obzirom na kvadraturu stana i raspored prostorija koji smo u potpunosti zadržali, zasebna blagovaonica postala je dodatno mjesto za druženje i toli podsjetnik na vremena kada je kuhinja bila strogo odvojena od blagovaonice.

MMI
MMI
MMI
MMI
MMI
MMI
MMI
MMI
MMI
MMI
Komentari