Boja, svjetlost i dobro raspoloženje: super recept na temelju kojeg je nastao izgled ovog stana

Vodimo vas u četverosobni obiteljski stan čije uređenje potpisuje dizajnerica Alena Vlasova iz studija Sweet Flat. Glavna ideja pri uređenju bila je stvoriti bezvremenski interijer, koji će odolijevati trendovima.


 

Vlasnici, bračni par s dvoje djece, jasno su znali što žele od svoga budućeg doma, a svoje su zahtjeve iznijeli pred dizajnericu Alenu Vlasovu iz studija Sweet Flat. Željeli su moderan i funkcionalan interijer ispunjen svijetlim bojama, da odiše lakoćom, prozračnosti i da ima čiste i ravne linije. Također, sviđala im se ideja midcentury stila.

Stan je izvorno bio ‘kvadratna kutija’sa stropovima od tri metra, ogromnim panoramskim prozorima i jednim nosivim stupom. To je dalo dosta prostora za kreativnost i omogućilo stvaranje skladnog prostora u kojem funkcionalna područja glatko teku iz jednog u drugo.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Srce stana je prostrana dnevna zona s kuhinjom, blagovaonskim stolom i dnevnim boravkom. Ovdje članovi mogu komunicirati, kuhati, doručkovati, ručati i večerati, sastajati se s gostima, gledati filmove, čitati knjige, pa čak i raditi za punim stolom, ako se iznenada ponove vremena “rada na daljinu”.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Ovo je svojevrsna kuća u kući, prostor u kojem se odvijaju glavni događaji u obitelji. Iz dnevnog boravka se pristupa spavaćim sobama: roditeljskoj s vlastitom garderobom i kupaonicom, kao i odvojenim dječjim sobama za kćer i sina.

NOVO Stan vintage (13)

Glavni zadatak bio je interijer učiniti trajno aktualnim bez obzira na trendove, ali mu istovremeno dati poseban karakter. Glavne boje se razlikuju od sobe do sobe – svaka ima svoju kolorističku priču uz dodatke akcenata koji ih povezuju.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Svijetla nijansa metvice na kuhinjskim frontama pojavljuje se na policama u dječjoj sobi djevojčice. Boja zidova u dvije sobe je također vrlo slična, dok su u dječjim spavaćim sobama korištene teksturirane tapete.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Moderna nijansa različka sa zidova roditeljske spavaće sobe prelazi na fronte namještaja u sinovljevoj sobi, a duboko norveško zelena s pločica u hodniku završava u radnom prostoru.

U hodniku se boje podnih pločica prelijevaju na zidove i namještaj te tako hodnik djeluje prostranije. Granice prostora proširuje i veliko ogledalo na ulazu. Dizajnerica je odlučila da neće staviti vrata na garderobu – umjesto toga sašila je zavjesu od fine vune ugodne na dodir.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Kuhinja je dizajnirana posebno za potrebe obitelji. Vlasnica je unaprijed dizajnerici donijela detaljan popis s opisom što će se čuvati i biti ugrađeno u svakom od ormarića.Neobičan detalj bio je dodatni zamrzivač koji je sakriven ispod radne ploče.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Roditeljska spavaća soba ima kutak za čitanje: prozorski okviri obrubljeni drvom vode do hrastove prozorske daske i police za knjige. Zid iza uzglavlja kreveta ukrašen je pločama za upijanje zvuka koje tvore geometrijski uzorak – vlasnik zaista voli rad Pieta Mondriana.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Nasuprot krevetu visi okrugli umjetnički objekt čija površina podsjeća na vodene valove. Stvara zanimljivu igru ​​odraza i čini interijer dinamičnijim.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

Kupaonica spavaće sobe je prilično mala, pa ju je dizajnerica odlučila učiniti što svjetlijom. Poseban šarm daju mozaik u prostoru za tuširanje i svijetla slika francuskog umjetnika Francoisa Sauka.

FOTO: LISA GUROVSKAYA

 

Komentari