PLAVO-BIJELA IDILA NA OTOKU: čarobna kuća za odmor u kojoj bismo rado proveli cijelu godinu

U mjestašcu Ca Marí na španjolskom otoku Formenteri pronašli smo bajkovitu kuću za odmor koja je ostvarenje sna svakoga tko voli lijepe interijere, Mediteran, more, sunce i opuštanje u miru, daleko od buke turista

 

 

Po svojoj vanjštini, kuća za odmor ne razlikuje se puno od ostalih na otoku Formenteri koji se nalazi u španjolskom arhipelagu Balearima, koji su pravi raj za turiste. No unutrašnjost je, prema želji vlasnika, Lou i Vicen, potpuno modernizirana i nudi znatno više od očekivanoga.

Za to se pobrinula Lina Escandell, dizajnerica iz studija Home Staging Mallorca. Njoj su vlasnici povjerili zadatak preuređenja prostora 90 četvornih metara koji je vapio za promjenom.

Foto: Home Staging Mallorca

Kombinacija tradicije i modernog dizajna

Bila je potrebna adaptacija koja bi uključila i moderniji i svježiji izgled, ali koji bi bio u suglasju s okolinom i tradicionalnom arhitekturom podneblja. Upravo je kombinacija suvremenog i autentičnog štiha ono što osvaja u ovom interijeru uz jedan čarobni dodatak: prekrasnu terasu s palmama i bazenom s koje se čuju valovi mora.

Kako vlasnici iz Barcelone ovdje dolaze provesti svaki slobodan trenutak, kuća je morala biti opremljena svim potrebnim sadržajima za ugodan i opušten boravak te povremeni najam. Pored kuhinje i dnevnog boravka, interijer se sastoji od dvije spavaće sobe te kupaonice.

Foto: Home Staging Mallorca

Terasa obogaćena novim sadržajima

Pored kompletne obnove interijera dizajnerica je željela dati ovoj obiteljskoj kući prozračnost, više svjetla i funkcionalnosti te povećati potencijal vanjskog prostora s novim elementom – novim sadržajima – bazenom i nekoliko zona za odmaranje, sunčanje kao i objedovanje, te obnovom nadstrešnice. Bolja komunikacija interijera i eksterijera uspostavljena je stavljanjem vanjskog otvora na kuhinji. Tako se, pored dnevnog boravka, i iz ove prostorije, može izaći na terasu.

Foto: Home Staging Mallorca

Odabrani su materijali i namještaj od prirodnih materijala, u nijansama koje asociraju na okoliš – more, nebo, pijesak i palme. Vrata i prozori su zadržani te obnovljeni plavom bojom koja je kući dala lokalni karakter.

 

Komentari