LJEPOTA ŽIVOTA NA 12. KATU: moderni dvosobni stan sa spektakularnim pogledom na Zagreb

Stan na 12. katu zagrebačkog nebodera ima nekoliko sjajnih aduta: sjajno uređenje koje potpisuje arhitektica Jasmina Bašić, terasu od 20 kvadrata koja okružuje cijeli stan te fantastičan pogled na gotovo cijeli grad

 

 

 

InDizajn tim oduševio se dvosobnim stanom Irfane Bašić te ga je u suradnji s Mastercardom odlučio predstaviti u svojoj redovnoj rubrici Dizajnerski prostor. Interijer od 60 četvornih metara nalazi se u središtu Zagreba, na 12. katu nebodera. Upravo ova ‘visinska’ pozicija donijela je veliki adut stanu – fantastičan pogled koji se pruža na gotovo cijeli grad, prije svega na Sljeme i katedralu koji su njegovi simboli.

 

Foto: Ivan Črepić

 

Dodatni aduti su terasa od 20 četvornih metara koja okružuje cijeli stan te atraktivan i pomno osmišljen dizajn koji ga čini posebnim mjestom. No, kako bi se baš iz dnevne zone dobili najbolji ‘kadrovi’ Zagreba i prostor dobio na atraktivnosti, bila je potrebna preinaka u tlocrtnom rasporedu koju je slijedila temeljita adaptacija. Tako je nekadašnji boravak i spavaću sobu zamijenio prostrani dnevni prostor unutar kojega su kuhinja, blagovaonica i boravak s velikom staklenom stijenom dugom šest metara.

Pored dnevne zone i spavaće sobe, u stanu se nalaze i veliki ulazni prostor s ugradbenim ormarima te radni kutak i kupaonica.

 

Foto: Ivan Črepić

Pogled se dodatno naglasio i stilom uređenja koji je svojim jednostavnim i pročišćenim linijama, smanjenim brojem detalja te neutralnim nijansama donio prozračnost i pročišćenost.

Za cjelokupni izgled stana zaslužna je arhitektica Jasmina Bašić koja je u suradnji s vlasnicom osmislila prostor koji je oaza dobrog stila, ali i osobnosti. Prva ljubav vlasnice je talijanski dizajn, ali je s vremenom joj se sve više počeo sviđati skandinavski dizajn, naročito danski, pa je interijer uvelike inspiriran i njime, kao i industrijskim stilom.

Foto: Ivan Črepić

Sve detaljnije informacije o promjeni tlocrta, procesu renovacije, novim instalacijama i podovima, uređenju kao i finalnom rezultatu možete saznati u video prilogu!

Pratite i dalje našu stranicu indizajn.rtl.hr jer ćemo vam u narednim danima savjetovati kako uz proizvode iz hrvatskih trgovina postići ovakav izgled u svom domu i to uz popust na plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

 

Foto: Ivan Črepić

Komentari