UREĐENJE PROSTORA ZA TROJICU BRAĆE: velika nepravilna prostorija podijeljena je na dvije

Kako djeca rastu, tako se mijenjaju njihove želje i potrebe. U makeoveru pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec odvojio dječju spavaću sobu od one za tinejdžera.

 

 

U domu peteročlane obitelji potrebno je bilo odvojiti dječju sobu na dva dijela jer su roditelji smatrali da je došlo vrijeme da njihov tinejdžer dobije vlastitu sobu i odvoji se od dva mlađa brata. Trenutačno se svi nalaze u jednoj prostoriji koja je podijeljena kliznim vratima.

Prva soba u kojoj se krenulo na preuređivanje bila je do sada rezervirana za tinejdžera, a pretvorena je u carstvo za dvojicu mlađih dječaka. Ormar iz te sobe je izbačen, budući da je zauzimao najviše prostora u njoj zauzima, a soba se svojim izgledom i sadržajem prilagodila   djeci. Uz to, iz prostorije se maknula i sofa.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Soba u kojoj su prije bili dječaci i kreveti na kat sada je preuređena u tinejdžersku. Kako bi se sve to postiglo, odvojile su se zidom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Pri uređenju dječjih soba važno je zadovoljiti sve potrebe, ovisno o dobi. Od radnog djela, djela za igru i djela za spavanje. U dječjim sobama koje smo uredili odabrali smo osnovni namještaj u bijeloj boji, dok smo u jednoj od soba kombinirali bijelu i sivu na elementima. Ovako neutralna baza dopustit će jednostavnu promjenu izgleda s izmjenom  detalja i manjih komada namještaja”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Bitan korak u uređenju bio je i odabir kreveta.

“Kada je riječ o uređenju sobe za dvoje ili više djece, postoji nekoliko načina za iskorištavanje prostora. Kreveti na kat, krevet ispod kojeg je radni stol ili pak onaj ispod kojeg se nalazi ormar ili dodatni prostor za skladištenje. Mi smo se odlučili za kombinaciju, pa smo tako u jednu sobu postavili krevet na dvije razine s mjestom za skladištenje, dok je u drugoj sobi ispod kreveta ormar”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kako je teklo uređenje korak po korak te kako je prostor iskorišten u potpunosti, pogledajte u video prilogu!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari