Kuhinja stvorena za ljubitelje minimalizma i praktičnosti

Kuhinja koju je uredio studio Mirjane Mikulec najviše bi se mogla svidjeti onima koji vole jednostavnost. Riječ je o linearnoj kuhinji smještenoj u prostoru otvorenog koncepta pa je cijeli prostor povezan materijalima i bojama. Želja klijenta bila je postizanje minimalizma pa na frontama prevladava bijela. Dodavanjem dekora drveta dobivena je toplina, a istovremeno je zadržana monokromatska paleta tonova

Odabir gornjih elemenata u dvije dubine nije više nikakva novost no klijentima se često preporučuju zbog praktičnog i lakšeg pristupa radnoj površini. Još jedna vrlo praktična stvar su pećnica i mikrovalna pećnica u dohvatu ruke što je uvijek dobrodošlo rješenje. Odabirom dubokih ladičara u donjim elementima dobiva se na preglednosti, a kućanska pomagala lako su dostupna.

Zahvaljujući dobrom tlocrtu bilo je dovoljno mjesta za postavljanje otoka. Dobivena je dodatna radna površina, ali i mjesto za objedovanje. Nišu, koja se nalazila na bočnom zidu iskorištena je  za policu. Osim što se izgledom jako dobro uklopila, vrlo je praktična za smještanje sitnica koje vlasnici često koriste.

INDIZAJN

Za radnu ploču odabran je materijal koji može ići na zid i čijom se obradom mogu postići lijepi završni spojevi. Upravo zbog svih navedenih karakteristika odluka je pala na Getacore. On se najčešće koristi za kuhinjske i kupaonske površine. Također je popularan i u javnim sanitarnim čvorovima jer je vrlo prikladan zbog svojih higijenskih svojstava. Njegova velika prednost je što se rubovi mogu gotovo neprimjetno spajati pa je na ovom primjeru vidljivo da okomite i vodoravne ploče doista izgledaju kao da su napravljene iz jednog komada. Ista stvar se može primijetiti kod sudopera koji izgleda kao da je izveden iz istog komada kao i ostatak radne ploče.

Komentari