UREĐENJE DNEVNE ZONE: boravak je usklađen s blagovaonicom i kuhinjom

Nakon makeovera kuhinje i blagovaonice, prikazujemo vam ostatak uređenja dnevnog prostora odnosno boravka. Pogledajte kompletan rezultat!

 


Dio uređenja stana pokazali smo vam u jednoj od prijašnjih epizoda, a link na članak s videom je dolje niže. Stan je inače star nekoliko godina, ali klijenti iako žive tamo nikad nisu bili u potpunosti zadovoljni uređenjem.

Studio Mirjane Mikulec je makeover započeo  opremanjem blagovaonice i osvježenjem  kuhinje. Potpuno je promijenjen blagovaonski set, uređeni su zidovi, dodan element u kuhinji i stavljeni novi barski stolci. Sada ćete vidjeti i kako je uređena dnevna soba!

MAKEOVER DNEVNOG PROSTORA: krećemo od blagovaonice i kuhinje

 

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Cilj je bio povezati uređenjem boravak s ostatkom dnevnog prostora i, s obzirom na to da vlasnici žive u stanu, da sve bude gotovo u što kraćem roku. Stoga je naručen komadni gotov namještaj u Meblo Tradeu.

” U dnevnom prostoru najveći je problem bio kut  okrenut na krivu stranu. Osim što je zatvarao prolaz, estetski je to vrlo nespretno izgledalo. Promjenom pozicije kuta vizualno smo napravi veliku razliku. Jedan od elemenata koji se često zanemaruje pri uređenju je tepih. On je bitan, kako zbog topline koju pruža, tako i zbog vizualnog dojma. Onaj koji nas je dočekao u stanu definitivno je bio premalen, novi je većih dimenzija i savršeno odgovara dimenzijama kutne garniture”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Za veće dnevne boravke uvijek preporučam tepih koji će obuhvatiti i stražnje noge namještaja, ali u tom slučaju treba voditi računa da ne dodiruje zid već da od njega bude udaljen 20-30 centimetara. U manjim prostorima, tepih bi trebao ići barem 10-20 centimetara ispod prednjih nogica kutne garniture ili sofe”, savjetuje dizajnerica.

Zavjese se bile krivo smještene i u pogrešnom materijalu. Sada su postavljene tako da idu cijelom L dužinom. Unose toplinu i daju privatnost, ali osim toga često nam služe kako bi skrili ružni pogled. Nekad je on na zgrade preko puta, a nekada, kao u ovom slučaju na lođu koju često koristimo kao skladište i nitko ne želi imat pogled na to mjesto.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Uređenjem boravka dnevni prostor je postao skladna, lijepa i funkcionalna cjelina. Blagovaonski set i barski stolci napravili u najveću razliku u kuhinjskom dijelu, a tepih, zavjese i stolići u dnevnom dijelu.

 

Komentari