8,5 KVADRATA ZA MLADU VLASNICU: uređenje djevojačke sobe s ograničenim budžetom

Mlada obitelj kupila je stan od 65 kvadrata kojeg je uredio studio Mirjane Mikulec. Pogledajte kako je teklo osmišljavanje jedne od prostorija, namijenjene kćeri vlasnika

 


U trosobnom stanu u novogradnji nalazi se i jedna dječja soba površine 8,5 četvornih metara, namijenjena tinejdžerici. Vlasnici su željeli u nju uklopiti ormar iz starog stana, a sve ostalo je na studiju Mirjane Mikulec. Zahtjevi klijenta su bili da se pazi na budžet budući da je ograničen i da se soba opremi što prije.

Budući da su dio namještaja vlasnici uzeli iz starog stana, dizajnerica Mirjana Mikulec je odabrala krevet i manje elemente, koje je pronašla u Lesnini.

“Uz ormar, vlasnici su odlučili zadržati i radni stol. Budući da je sve sivo, samo smo nastavili graditi priču. Ovdje je riječ o sobi za djevojku, pa smo birali krevet u ružičastom tonu, a sve elemente povezat ćemo detaljima”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prije samog namještaja, bilo je potrebno urediti zidove. Odluka je pala na igru bojom i štukaturama koje su postavljene na sve zidove, i to 70 centimetara od stropa. Dio zida od štukatura prema sropu, kao i sam strop pobojan je u sivo.

Nakon toga uslijedila je montaža kreveta, a zatim i lustera – Mirjana je u Lesnini dabrala nenapadan, no vrlo zanimljiv model koji će se jako dobro uklopiti u prostor. Zatim su stavljeni tepih, manji komadi namještaja i dekoracije.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Neutralna baza omogućila nam je da pomoću detalja mlade vlasnice prostoru damo osobnost. Naš zadatak je obavljen, a rezultat je ugodna soba za tinejdžericu. Zahvaljujući nježnim i neutralnim bojama osnovnih komada namještaja, sobu će vlasnica s godinama lako prilagođavati svojim interesima”, zakljujučuje dizajnerica.

 

Komentari