Prostrana terasa sa spektakularnim pogledom omogućila je stvaranje tri zone

Ova terasa u Zagrebu koju je uredio tim Mirjane Mikulec je stvarno spektakularna i pogled u zelenilo vrijedi milijun. Pored toga, površina je omogućila da se svašta smjesti u nju! 

 


Terasa koju je uredio studio Mirjane Mikulec ima gotovo 30  kvadrata, a klijentima su za uređenje predložene dvije opcije. Što se tiče samog tlocrta, bilo je potrebno prilagoditi se otvorima na terasi. Postoje dva izlaza na terasu – iz blagovaonskog dijela i dnevnog boravka.

“U prvoj opciji naš prijedlog je bio lounge dio smješten u desnom kutu u kojem bi se nalazio mali stolić i nekoliko sjedećih mjesta. Na sredini terase, između dva otvora smjestili bismo manji blagovaonski dio, a na samom kraju viseću fotelju, odnosno kutak za čitanje. U drugom rješenju predložili smo ležaljke u desnom dijelu, na središnjem dijelu terase šank sa sjedećim mjestima i u zadnjem lijevom kutu stolić i dva mjesta za sjedenje”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec dodajući kako su se vlasnici odlučili za prvi prijedlog.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Sve potrebno za uređenje terase pronađeno je u Lesnini, a fokus je pri odabiru bio na namještaju u tamnijim nijansama budući da se klijentima sviđaju takve boje. S obzirom na to da nisu bili potrebni nikakvi radovi, samo nekoliko dana nakon kupnje namještaj je stigao na adresu.

“Kad je riječ o vanjskom namještaju važno je birati onaj koji je prilagođen za otvorene prostore. Baš zato smo birali smo komade od aluminijske konstrukcije u antracit boji koja je obložena konopom koji će izdržati sve vremenske uvjete. Također, birali smo praktične odvojive navlake, a osim toga tepih je od materijala koji je brzosušeći”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Uređenje je upotpunjeno i detaljima te biljkama te su stvorene tri zone. Lounge, blagovaonsku i jedan kutak za čitanje koji je klijentica jako željela.

 

 

Komentari