Makeover za studenticu: Ivin dnevni boravak napokon je oživio uz pomoć boja, detalja i novih komada namještaja

U suradnji s partnerom Meblo Tradeom, tim Mirjane Mikulec nastavlja s (pre)uređenjem domova gledatelja koji su osvojili nagradni natječaj Iznenadi me. Ovoga puta obnovili smo bezlični dnevni boravak studentice Ive

 

 

Među brojnim prijavama koje su stigne na nagradni natječaj Iznenadi me stručni žiri odabrao je i Ivin dnevni boravak koji se nalazi u sklopu otvorenog prostora s kuhinjom i blagovanjem. Iva je prijavila boravak koji pati o starih komada namještaja i odsustva stila. Opći dojam je bljedunjav i beživotan prostor, bez previše atmosfere. Nedefiniran prostor trebao je dizajnersku intervenciju, a ona je stigla u obliku brzinskog makeovera i s ograničenim budžetom. No, unatoč ovim ograničenjima, novi boravak teško je povezati sa prijašnjim!

 

PRIJE

FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

“Postojeći dnevni boravak je bezličan i nedefiniran. Bijeli zidovi, neugledna sofa i masivna TV jedinica jednostavno ne izgledaju lijepo u prostoru. Kako bismo od ovog prostora napravili mjesto ugodno za boravak, potrebno je urediti zidove. Prvo ćemo popraviti sitne nedostatke i obilježiti dio koji ćemo bojiti”, objašnjava Mirjana Mikulec te dodaje kako se u bojanju zidova odlučila vizualno poigrati  dimenzijama, pa se tako dio zida pobojao u tamniju plavu nijansu kako bi se prividno smanjio dio prostora. Ovakvo rješenje odlično se uklopilo uz odabrani namještaj.

POSLIJE

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Od novih komada namještaja tu su sada trosjed, klub stolići i komoda, te tepih i detalji. Interesantna komoda u rustikalnom stilu koja služi i za pozicioniranje tv-a smještena je na bijeli zid kako bi se naglasio njezin dizajn, a preko puta nje žuta sofa koja izlazi iz plavog dijela prostorije. Zbog svjetlije boje, sofa izgleda veće, a u kombinaciji s tamnim zidom postigla se vizualna igra dimenzijama te zanimljivo dizajnersko rješenje.

 

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Kako je tekao makeover korak po korak, te kako je Iva reagirala na novi izgled svoga dnevnog boravka, pogledajte u video prilogu!

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Komentari