Super makeover: mlada obitelj dobila je dnevni boravak po svojoj mjeri

Uređenje dnevne sobe mlada je tročlana obitelj odgodila za neka bolja vremena, jer su imali druge prioritete. No, prije dolaska novog člana odlučili su se napokon za promjene kako bi prostor dobio na ugodi i atraktivnosti

 

 

Uskoro četveročlana obitelj uselila je prije skoro godinu dana u svoj novi dom. No, malo dijete i drugo na putu bili su svakako veći prioriteti od dovršenja uređenja stana. Naročito je za završnim ‘touchem’ vapio dnevni boravak. Vlasnici su nakon opremanja prostorije osnovnim komadima namještaja – stolom za blagovanje, stolcima, kutnom garniturom i tepihom jednostavno stali s uređenjem. Prazne zidove trebalo je osmisliti i ispuniti detaljima cijeli prostor kako bi on napokon osvanuo kao zaokružena cjelina i dobio na estetskoj dimenziji jer je do sada bio uglavnom samo funkcionalan.

Vlasnici su poželjeli upravo da boravak postane atraktivniji i ugodniji, mjesto u kojem će se rado družiti cijela obitelj, ali i oni odmoriti navečer, nakon što djecu pospreme na spavanje. Dizajnerica Mirjana Mikulec sa svojim timom odlučila se poigrati sivom bojom na zidovima te je unijela živost žutim, zelenim i tirkiznim akcentima na detaljima – ukrasnim jastucima, zidnom satu, slikama, kutijama… Prostoru su dodane zavjese koje su unijele toplinu i intimu te novi tepih geometrijskog uzroka i u življim nijansama od prethodnog, te siva polica čiji su rubovi kantirani dekorom drveta. Stari tepih je sačuvan te je svoje mjesto našao ispod blagovaonskog stola.

 

Kako je tekao cijeli proces preobrazbe u kojem je novi boravak promijenjen do neprepoznatljivosti, pogledajte u video prilogu!

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari