Kako obojati keramičke pločice u kuhinji poput profesionalca

S obzirom da mijenjanje keramike nije nimalo jeftin, jednostavan, ni brz postupak, njihovo bojanje je idealna alternativa. Kako to možete i sami učiniti pogledajte na primjeru jedne kuhinje koju smo osvježili bojanjem keramičkih pločica!

 

 

Bijela kuhinja s bijelom keramikom i zidovima, dosadila je vlasnicima pa su odlučili osvježiti njen izgled. Odluka je pala na bojanje pločica koje se zapravo ne razlikuje od bojanja bilo kojeg drugog materijala. No, da bi napravili kvalitetan posao, važno je slijediti svaki korak i prije svega koristiti prave boje.

Prvi korak je skidanje masnoća i površinskog filma. To nije ništa komplicirano, jednostavno blagim brusnim papirom prođete kompletnu površinu. Zatim uklonite svu prašinu i osigurate čistu, suhu plohu. Kad je površina pripremljena, slijedi nanošenje temeljnog premaza.

Ovaj premaz idealan je za korištenje na površinama koje nisu baš standardne za bojanje pa može poslužiti na staklu, iveralu  kao i na keramici. Nakon sušenja premaza od 6 h, vrijeme je za nastavak. Uzmite boju koja može bojati i keramičke pločice. Kako su vlasnici ljubitelji monokromatskih boja, odluka je pala na sivu nijansu. Bilo bi dobro da se boja nanese u dva premaza.

Kako je dio zida uz kuhinju bez keramike odlučeno je da se cijeli taj potez oboji u istu nijansu. Osim što će se lakše održavati unijet će se tako i malo boje u dominantno bijeli prostor.

Želite li i sami obojati keramičke pločice u svome stanu – kuhinji ii kupaonici, pogledajte u video prilogu korak po korak kako je to učinio Dulux tim!

Komentari