Kakva preobrazba: od uskog balkona do dnevnog boravka u samo šest dana

Uski i dugački zatvoreni balkon dimenzija 2,20×6,50 vlasnici su odlučili pripojiti maloj dnevnoj sobi. Tako su dobili prekrasno uređen dodatni prostor kamo su smjestili garnituru za sjedenje s tv-om i šarmantni kutak za blagovanje

 

Zatvoreni balkoni i lođe sve češći su dio stambene arhitekture jer imaju puno praktičnih strana. Jedna od njih jest da balkon onda možete pretvoriti u skladišni prostor, radnu sobu, zimsku vrt ili pak iskoristiti za produženje postojećih prostorija s kojima je povezan.

U prenamjeni uloge zatvorenog balkona dimenzija 2,20 x 6,50 m koju vam ovdje prikazujemo motivi su bili proširenje zone dnevnog boravka, koji nije bio dovoljno velik da bi u njemu bilo i veliko blagovanje, a usto je bio prilično mračan. Sada je prijašnji dnevni boravak postao prostrano blagovanje, a balkon ugodan dnevni boravak prepun svjetla, koje snažnije dopire i do blagovanja.

 

Foto: Elmueble.com

 

Balkon koji su koristili vlasnici (a koji je prvotno bio otvoren, no zatvorili su ga prije 2 godine) uglavnom je služio kao odlagalište stvari, mjesto za sušenje rublja i pokoju teglu s cvijećem. Sada je dobio znatno bogatiji sadržaj te postao najviše korišten prostor u stanu. I oku je ugodniji nego stari prostor, svakako.

Jedna od prvih intervencija u ovom makeoveru, koji je  trajao svega šest dana bilo je uklanjanje vrata s kojih se izlazilo na balkon kako bi se imao slobodniji pristup terasi odnosno novom dnevnom boravku te otvaranje prozora na jednom od zidova kako bi se dobilo više prirodne svjetlosti koja se sada prelijeva i na ostatak kuće.

 

Foto: Elmueble.com

 

Nakon stavljanja novih elektro instalacija, pristupilo se obnovi podova i zaglađivanju zidova na koje je stavljen i novi sloj boje, i to bijele kako bi prostor bio što veći. Podovi su dobili parekt, istovjetan onom u starom boravku, kako bi se prostor stilski povezao.

Novi komadi namještaja u novom dnevnom boravku također stilom odgovaraju ostatku boravka. Dominiraju svijetli neutralni tonovi s nježnim plavim akcentima u vidu detalja i tekstilnih dekora te dodatnim akcentima u vidu prirodnog svijetlog drveta.

 

Dizajnerica Celia Crego (sasvim desno) s vlasnicom i njezinom kćeri/ Foto: Elmueble.com

 

Foto: Elmueble.com

 

Komentari