JAPANDI DNEVNI BORAVAK: znamo gdje kupiti komade uz koje ćete postići ovaj look

Japandi je definitivno stil koji dobiva sve više poklonika, a jedan od onih koji su osvojili srca svih obožavatelja ovog stila je dnevni boravak koji potpisuje Anthology Creative studio.

 


Fuzija skandinavskog i japanskog stila uređenja osvaja na prvu, a broj zaljubljenika u japandi samo raste. Nama (a i tisućama drugih, ako je suditi po broju pinova i reshareova) posebno je zapeo za oko dnevni boravak koji slobodno možemo prozvati školskim primjerom ili pak definicijom ovog stila.

SVI SU LUDI ZA JAPANDIJEM: evo kako do novog stila uređenja u svome domu

japandi
Foto: Anthology Creative Studio

Jednostavni bijeli zidovi, neutralne boje, prirodni materijali i jaki, ali pažljivo dozirani crni akcenti – ovaj dnevni boravak ima sva ključna obilježja japandija. Pritom je vrlo ugodan i topao.

UPOZNAJTE JAPANDI: novi stil uređenja interijera koji ćete obožavati

japandi
Foto: Anthology Creative Studio

Paleta boja je vrlo jednostavna, a zidovi su lišeni gotovo svih ukrasa s jednom iznimkom. Točno iznad trosjeda smještena su dva identična zidna ukrasa koji nam pokazuju koliko su zapravo detalji važni u stvaranju stila i ambijenta.

Glavni materijali su svakako drvo i kamen koji ističu prirodnost ovog stila. Da biste postigli ovakav izgled, oslonite se na jednostavne bijele zidove i – idealno – parket kao podnu oblogu. U slučaju da vaš pod ipak krase keramičke pločice, predlažemo odabir većeg tepiha koji će dati prostoru topliji look. Tepih birajte u pletenoj varijanti, neutralnih boja i s izraženom teksturom. Trosjed, dvosjed ili garnitura svakako neka budu u bež ili svjetlo sivoj boji. To će vam biti osnova.

Ovakvoj kombinaciji pridružite crne akcente, no pazite da ne pretjerate – birajte dva ili tri elementa koji će plijeniti pažnju poput lustera, vaze, stolića i slično. Izbjegavajte metalne detalje sa zlatnim ili srebrnim sjajem jer ovaj stil ne voli luksuz, već jednostavnost i prirodnost.

japandi
Foto: Anthology Creative Studio

Napokon, nemojte pretjerivati s ukrasima. U ovoj je slučaju manje definitivno više. Ne morate strahovati da će prostor djelovati hladno, prazno ili sterilno. To ćete izbjeći gore spomenutom igrom teksturama na krupnijim elementima.

Sviđa li vam se japandi stil i ovaj dnevni boravak, donosimo shopping listu s komadima uz koje ćete bez problema rekreirati izgled.

japandi


1. Zidno ogledalo, 1.409,00 kn, Meblo Trade

2. Svijećnjak Philana, 171,90 kn, Meblo Trade

3. Fotelja Acapulco, 849,00 kn, Meblo Trade

4. Trosjed Feydom Clooods, 10.564,95 kn, Meblo Trade

5. Pleteni tabure, 1.015,70 kn, Meblo trade

6. Stolna lampa od bambusa, 1.529,00 kn, Meblo Trade

7. Ukrasna figura u obliku  slona, 160,65 kn, Meblo Trade

8. Ukrasna jastučnica, 39,90 kn, Meblo Trade

9. Tepih u boji pijeska, 2.999 kn, Menlo Trade

10. Klub stolić Nenet, 2.225 kn, Meblo Trade

11. Ukrasna vaza, 188,10 kn, Meblo Trade

12. Staklena vaza, 339 kn, Meblo Trade


PROMO

Komentari