USKI DNEVNI BORAVAK: kako u uređenju izbjeći najčešće pogreške

Izduženi oblik dnevnog boravka može nam prilikom uređenja zadati prilično muke. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako bi osmišljavanje ovakvog prostora prošlo što jednostavnije i kako ne biste izbjegli pogreške

 

 


Urediti dnevni boravak koji je tlocrtno uzak nije lak zadatak. Ono na što svakako valja pripaziti je odabir namještaja. No, krenimo redom. Prije svega važno je osmisliti raspored svih potrebnih elemenata da bi se dobio funkcionalan prostor. U obzir treba uzeti otvore, dakle prozore i vrata i u skladu s time raditi na rješenju.

U nastavku vam nudimo nekoliko savjeta koje je dobro znati kako biste izbjegli greške i dobili što udobniji i atraktivniji prostor.

 

Foto: Cote Maison

BIRAJTE LINEARNU SOFU

Ono na što valja pripaziti je odabir sofe. Izbjegavajte garniture i sofe koje idu u L jer ćete dobiti dojam skučenosti.

Foto: Hemnet

ODABERITE PROZRAČNE KOMADE NAMJEŠTAJA

Police bez stražnje strane, jednostavni pomoćni stolići kao i manja TV jedinica neće zatvoriti prostor, a objedinit će sve potrebne funkcije.

Foto: @jonasleupe

IZBJEGAVAJTE VISOKE ORMARE

Imate li potrebu za skladišnim prostorom i ne možete si priuštiti da u ovom prostoru imate isključivo police, izbjegavajte visoke komade namještaja. Umjesto toga birajte niže ormariće, ne više od 120 centimetara i složite ih uz jedan zid. Pripazite samo da ne budu preduboki.

Foto: Olga Šangina

PAZITE NA VELIČINU TEPIHA

Prevelik tepih također će vizualno smanjiti prostor zato pazite da barem jedna trećina širine ostane nepokrivena.

Foto: Cote Maison

REFLEKTIRAJUĆE POVRŠINE NA ZIDU

Ogledala, kao i staklo, bilo u boji ili prozirno su spas za uske prostore.

Osim klasičnih ogledala koje možete postaviti na jedan zid, možete kombinirati samoljepiva zidna ogledala s efektom patine koja će prostoru dati zanimljiv izgled ali i vizualno ga proširiti.

 

Foto: Frenchie Cristogatin

NE PRETJERUJTE S DEKORACIJAMA

Bilo da je riječ o samo uskom prostoru ili je još pri tome i malen, izbjegavajte suvišne dekoracije kojima ćete zatrpati prostor jer će se zbog toga doimati još manjim.

Foto: House And Garden
Komentari