Elegancija na svakom koraku: zavirite u predivno božićno izdanje doma poljske blogerice

Poljska blogerica Danusia uredila je svoj dom za blagdane već početkom prosinca. Stil njezinih dekoracija slijedi izgled doma koji odiše elegancijom. No, s blagdanskim dekorom, dobio je ipak malo više sjaja…

 


Blagdanske dekoracije uglavnom vežemo uz tradiciju i rado se priklanjamo klasici. Mnogi od nas čuvaju ukrase za bor i ostale kutke doma, stare desetke godina. No, u domu poljske blogerice Danusie sve dekoracije usklađene su sa stilom uređenja njezina doma.

Foto: @dreamhouse_byme

U obiteljskoj kući, u kojoj živi sa suprugom i dvoje djece, vlada moderan stil i elegancija s atmosferom raskoši. Također, dominiraju svijetle boje, a među njima prednjače bijela, svijetlo siva i bež. Vrlo je malo detalja, ali se jako dobro ističu na svijetloj podlozi, kao i crni i zlatni akcenti koji su vrlo oprezno dozirani pa djeluju suptilno.

Foto: @dreamhouse_byme

Dojam elegancije u Danusinom prekrasnom domu pojačavaju sjajne površine, uzorak mramora te velike staklene plohe te ogledala. Toplinu pak daju parketi slagani u chevron te druge drvene površine – dio kuhinjskog šanka, okrugli blagovaonski stol te stropne grede.

Foto: @dreamhouse_byme

Naglasak u ukrašavanju blogerica je stavila na dnevnu zonu, koja je otvorenog koncepta. Tako se pogled na veliko božićno drvce, koje je smješteno pored kutka za blagovanje, vidi i iz dnevnog boravka te profinjene kuhinje. Poseban štih i svečani blagdanski ugođaj prostoru daju brojne lampice, naročito one obješene na zavjese.

 

Foto: @dreamhouse_byme

Dio oko kamina uređen je zelnilom – grančicama zizelenih grmova u kombinaciji sa šišarkama i sitnim kuglicama. Kao i bor, i ostale dekoracije su ustvari vrlo decentne i jednostavne te prevladajaju bijela i srebrna boja, no lampice su ono što im daje sjaj.

Foto: @dreamhouse_byme

Mnogima će vjerojatno pažnju u kuhinji privući velika svilena mašna koju je blogerica dosjetljivo stavila na kuhinjsku napu te prekrasan vijenac ukrašen tek s nekoliko zvončića i s lampicama.

Foto: @dreamhouse_byme
Komentari