Ovo su praktični detalji koji će podići vaš dom i koje ćete rado pokazivati

Uređenje ili adaptacija doma stresan i zahtjev pothvat. Postoje brojni koraci koji ovise jedni o drugima i nikako ih nemojte preskakati jer sve greške i zaobilaženja pravila na kraju vas mogu koštati puno više

 


Unos namještaja i onaj dio uređenja koji nas najviše veseli dolazi na kraju, zato morate biti strpljivi i za početak uzeti u obzir otvore, eventualne pregradne zidove, ali i položaj stana. Kada definirate tlocrt, kreće odabir svih potrebnih elemenata koje slažemo u cjelinu.

Foto: Schneider Electric

UTIČNICE I PREKIDAČI

Naravno, prvo birajte velike komade namještaja, nakon čega je potrebno odvojiti vrijeme za odabir detalja. Tako na red dolaze utičnice i prekidači koji su u današnje vrijeme i dekorativni strujni elementi. Važno je naglasiti da je osim samog izgleda, jako važno pravilno pozicionirati utičnice i prekidače u prostoru.

Kada je riječ o dnevnom prostoru, utičnice se tako postavljaju 30 centimetara od poda, dok je idealna visina prekidača 105 centimetara. Naravno, svaka prostorija ima svoja pravila kojih je dobro pridržavati se.

Foto: Schneider Electric

Dizajnerica Mirjana Mikulec podsjeća da detalji itekako pridonose cjelokupnom izgledu. Obično je tu riječ o osnovnim elementima poput okvira za utičnice i prekidače bez kojih prostor ne može funkcionirati pa nema potrebe da ih se i izgledom ne uklopi u dizajn.


Komentari