MAKEOVER ZA 9000 KN: novi izgled dnevnog boravka i blagovaonice u stanu za najam

Tim Mirjane Mikulec preuredio je dnevni boravak i blagovaonicu u jednosobnom stanu za najam. Pogledajte rezultat!

 


Prostorija od 19 kvadrata jednosobnog stana namijenjena je spavaćem i dnevnom prostoru. Budući da je riječ o stanu za najam u koji uskoro useljava nova stanarka, tim Mirjane Mikulec morao je biti brzi i efikasni.

Dnevnoj sobi je prijeko potrebno preuređenje, a ono je krenulo od micanja namještaja, rasvjete i detalja poput stare karniše te bojanja zidova. Ideja je bila stvoriti ugodan prostor za život, a kako je klijentica ljubiteljica svijetlih zemljanih tonova, nastojalo se zadovoljiti njezine želje.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Prvi korak je bio bojanje zidova u bijelo, zatim stavljanje zidne lajsne te dodatno bojanje donjeg dijela umirujućim bež tonom, Tako su se dobile dvije boje efektno odijeljene lajsnom pobojanom u crno te  razigrali zid bez previše ukrašavanja.

 

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Kad je baza bila spremna, krenulo se s unošenjem namještaja.

“U Lesnini smo pronašli idealnu sofu na razvlačenje i ona nam je bila polazišna točka oko koje smo gradili cijelu priču. Stari ladičar preko puta zamijenili smo sličnim novijim, a blagovaonicu smo odabrali u vječnom crnom drvu”, pojašnjava dizajnerica.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

S obzirom na položaj kuhinje, instalacija i prozora, sam tlocrt nije diran. Odabrana je je manja blagovaonica  budući da stanarka živi sama pa nema potrebe za više od četiri sjedeća mjesta. Sofu je  odabrana velikih dimenzija kako bi i spavanje i sjedenje na njoj bili maksimalno udobni.

 

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Za toplinu pod nogama odabran je vuneni tepih u širini sofe.

Još jedan makeover je iza InDizajn tima. S malo boje i skromnim budžetom u potpunosti se promijenio izgled dnevnog i blagovaonskog dijela. Na kompletno uređenje potrošeno je 9000 kn i nadamo se da će buduća stanarka u njemu uživati!

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

 

Komentari