5 super trikova: ovo morate znati ako želite imati ugodan i privlačan dom

Svi se želimo u svome domu osjećati prije svega sigurno, opušteno i ugodno, kao što želimo da tu atmosferu osjete i naši gosti. Pomažemo vam kako to postići na jednostavan način, uz pomoć nekoliko trikova

Sto ljudi, sto ćudi – ili u našem slučaju interijera. Kao što se razlikujemo međusobno, tako se razlikuju naši životni stilovi, potrebe, ukusi  i drugo. Bilo da ste ljubitelj minimalizma i jednostavnosti u domu ili ste ipak poklonik kreativnog nereda, poticajno i udobno okruženje zasigurno je nešto što ne želite žrtvovati. Donosimo nekoliko trikova i savjeta koji će vam pomoći da svoj dom učinite udobnijim mjestom.

 


Dizajn: Perfect Design
Dizajn: Perfect Design

 

1. Iskoristite police – imate li police u svom stanu, iskoristite njihov dekorativni potencijal. Ukrasite ih detaljima i sitnicama čiju ljepotu želite pokazati. Ako je riječ o polici za knjige, svakako na nju dodajte i sitne dekoracije, ali u umjerenoj količini. Polica može biti i obična daska na koju ćete poredati fotografije, slike i nekoliko sitnih figura.

Također, novi trendovi nalažu da komoda služi kao polica za fotografije i umjetničke slike, što vrlo efektno izgleda. U tom slučaju pazite da zid nema previše detalja ili slika, jer dekoracija komode neće doći do izražaja.

 

Foto: Tinydt

 

2. Svijeće i biljke – detalji poput vaza s cvijećem, sobnih biljaka ili pak plamena svijeće u trenu će stvoriti opušten i udoban ugođaj u domu. Često mijenjajte postavu svijeća i zelenila, jer će to unijeti promjenu, iako ste uložili minimalan trud. Pazite da je boja svijeće ujednačena s ostatkom interijera, ili da njezina boja bude jaki akcent, ako on nedostaje prostoru.

 

Foto: Darko Mihalić

 

3. Ležeran namještaj – poslužite se jastucima i vrećama za sjedenje, kao i tabureima ili divanima. Novi trend su i viseće ljuljačke te tapecirane klupe koji daju također dojam opuštenosti i razigranosti.

 

Foto: Elmueble

 

4. Materijali koji se jednostavno održavaju – drvena podna obloga, dekorativna smola ili perive boje za zid samo su neki primjeri materijala i površina koje se lako čiste, a samim time na održavanje nećete trošiti previše vremena. Olakšat ćete sebi pospremanje kućanstva, ali istovremeno imati sjajne materijale koji su u trendu. Crni zid koji imitira školsku ploču još je uvijek hit, a ako želite nešto posve novo, mogu ga zamijeniti nove trendi nijanse tamno plave i tamno zelene.

 

Foto: Pinterest

 

5. Jarke, upadljive boje – ovo radije zaobiđite ili barem pripazite da ne pretjerate. Preintenzivne boje mogu imati uznemirujući učinak na vas. Ipak, volite li jarke boje, obojite jedan zid u željenu nijasu, a ostali neka budu bijeli ili svijetlo sivi.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Mutual Goal Management
Komentari