KUHINJE NA OTVORENOM: ideje zbog kojih ćete uvijek željeti jesti na svome balkonu, terasi ili vrtu

Kuhanje na otvorenom znatno je ugodnije od onoga u kuhinji u našem domu. Još uvijek stignete kreirati svoju ljetnu kuhinju, a mi vam pomažemo s idejama koje će zadovoljiti različite ukuse, potrebe i zamisli

 

 


Već u proljeće, kada zatopli, nastojimo svoje omiljene prostorije u domu preseliti u eksterijer – vrt, balkon ili terasu. Tako eksterijer uz naš dom postaje dnevni boravak, blagovaonica, ali i kuhinja na otvorenom.

Ova posljednja opcija je nažalost, narijeđa jer zahtjeva dodatni prostor, veća ulaganja i puno truda. No, svatko tko iskusi spravljanje obroka vani, poželi i u svom eksterijeru imati kuhinju koja je idealna točka gdje se okuplja uz roštilj i koktele ne samo obitelj nego i gosti. Ljetna kuhinja na otvorenom ultimativni je hit svakog eksterijera!

Foto: Country Living

 


BIRAJTE OTPORNE MATERIJALE

Kada se odlučite za izgradnju vanjske kuhinje svakako, savjetuju dizajneri i građevinari, imajte na umu da trebate birati materijale koji će izdržati vremenske uvjete poput zime, kiše ili leda. Trajnost je svakako jedna od najvažnijih karakteristika koje treba imati ljetna kuhinja.

Također, bitno je isplanirati prostor na kojem će se nalaziti kuhinja, kao i njezin oblik, koji će najviše odgovarati kvadraturi ali i našim potrebama.

 


ZIDANA KUHINJA

Jedna od opcija je zidana kuhinja od opeke, cementa, kamena ili nekog drugog materijala te po želji obložena keramikom, unutar koje se nalaze ormarići i otvori za primjerice pećnicu. Ovakve kuhinje dugotrajno su rješenje.

 

Foto: Phillip Harvey

MODERNE LJETNE KUHINJE

Pri pomisli na kuhinju na otvorenom mnogima na pamet odmah padne rustikalni stil. No, ljetna kuhinja doista može biti moderna u svom dizajnu i stilom posve prilagođena vašim željama.

Foto: Monolith Grill

IMPROVIZIRANA KUHINJA NA OTVORENOM

A ako još nije vrijeme za kuhinju na otvorenom s obzirom na građevinske zahvate koje morate napraviti, prije svega postavljanje vodovodnih instalacija za sudoper, moćete stvoriti improvizirani prostor stavljajući lako dostupnei povoljne elemente: stol s ravnom površinom za pripremu, kolica s kotačićima ili zidnu policu za odlaganje, roštilj te prijenosni hladnjak.

 

Foto: IKEA

U nastavku se inspirirajte našim prijedlozima.

 

 

 

Komentari