DIZAJN KOJI VAM NAJBOLJE ODGOVARA: namještaj po mjeri u dnevnim boravcima

Dnevni boravci, pored osnovnih elemenata – sjedeće garniture i klub stolića, uvijek trebaju i prostor za skladištenje i odlaganje sitnica i detalja poput komoda, ormara i polica.


Pri opremanju dnevnih boravaka naglasak se vrlo često stavlja na komadni namještaj, posebice sofe, no to nije dovoljno da bi se završilo uređenje. Potreban je i prostor za odlaganje poput komode, ormara ili police, a njih je najbolje raditi po mjeri.

“Iako nisam protiv komadnog namještaja kada je riječ o TV jedinicama, mislim da se puno bolji izgled može postići namještajem po mjeri”, smatra dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Sve više stanova koncipirano je kao otvoreni prostor koji objedinjuje sve jedinice dnevne zone – kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Zato je pri uređenju važno uskladiti namještaj. Kod namještaja po mjeri to je jednostavno, pa tako za TV jedinicu možete lako koristiti dekore koje ste koristili za izradu kuhinjskih elemenata.

Što se samih materijala tiče, mogućnosti su brojne – od pristupačnijeg iverala pa sve do onih skupljih i inovativnijih materijala kao što su fenix, Laminam ili compact.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Iako su ovi materijali, zbog svojih svojstava, češće viđani u kuhinjama, ne postoji niti jedan razlog da ih se ne primijeni i u ostalim prostorijama doma.

“U jednom od projekata koji smo nedavno završili koristili smo upravo jedan od tih materijala – compact i to unatoč tome što ga ovdje nismo usklađivali s materijalima u kuhinji”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Compact ploče su u posljednje vrijeme izuzetno popularne pri izradi namještaja i uređenju interijera. Dva su razloga njihovoj popularnosti i sve češćoj primjeni. Prvi se odnosi na svojstva materijala – kvalitetu, čvrstoću i otpornost na razne utjecaje, a drugi na to da dolaze u vrlo modernim i atraktivnim dekorima kamena, granita, mramora pa i drvnim dekorima. Na primjeru dnevnog boravka na fotografiji iznad korišten je dekor kamena škriljevca”, objašnjava Mladen Lovreković iz Elgrada.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Bez obzira za koji materijal se odlučili, sigurna sam da ćete se složiti sa mnom kad kažem da je namještaj po mjeri u dnevnim boravcima pun pogodak. Osim TV jedinice, u prostor se ovisno o veličini može uklopit i pokoji ormar koji će biti puno diskretniji ako je iskrojen točno po prostoru u koji dolazi”, zaključuje Mirjana Mikulec.


Komentari