Jednostavna i moderna spavaća soba u nježnim svijetlim tonovima

Pogledajte uređenje spavaće sobe koja zauzima površinu 12 kvadrata. Osnovni komad namještaja, krevet, iako u svijetloj nijansi svakako je najdominantniji.

 


U spavaću sobu od 12 kvadrata studio Mirjane Mikulec trebao je smjestiti ormar i krevet. S obzirom na položaj prozora i ulaznih vrata, pozicije namještaja su u određenoj mjeri već bile definirane.

Vlasnici su se dvoumili hoće li u spavaću sobu staviti garderobni ormar ili će od sobe koja se nalazi pored napraviti garderobu. Stoga je studio napravio dvije opcije tlocrta – u jednom rješenju je samo krevet, a u drugom i garderobni ormar.

InDizajn

Osim tlocrta, napravljen je i 3D prikaz kako bi vlasnici što lakše donijeli odluku. Nakon kratkog razmišljanja opredijelili su se za varijantu bez ormara. To je omogućilo više prostora pa je u dogovoru s klijentima odluka pala na dodatni kutak za odmaranje.

InDizajn

Budući da je vlasnicima bilo bitno da sve bude gotovo što prije, Mirjana Mikulec je u Lesnini pronašla odmah dostupne komade namještaja, između ostaloga i krevet dimenzija 160×200 cm.

Kako bi klijentima što bolje bio predočen finalni rezultat napravljen je moodboard s izabranim komadima. Predložen im je i krevet i fotelja u svijetlim tonovima, a manjim komadima poput pomoćnih stolića u tamnim bojama stvoren je kontrast i unijeta doza suvremenosti.

Prije namještanja zidovi su dobili novu boju te je stavljena rasvjeta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Rezultat uređenja je nježna, suvremena i razigrana spavaća soba. Osnovni komad namještaja, krevet, iako u svijetloj nijansi svakako je najdominantniji. Tepih koji je također u svijetlim i neutralnim tonovima utoplio je prostor i u kombinaciji s krevetom stvorio lijepu bazu za manje komade namještaja kojima je unijeta doza suvremenosti.

S obzirom na upečatljivi zid, kod izbora rasvjete i zavjesa dizajnerica Mirjana Mikulec držala se jednostavnosti, ali je zato detaljima stvorena skladna cjelina.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo namještanje!


 

Komentari