Puno stila u samo 10m2: mala muška spavaća soba u industrijskom štihu

Pogledajte kako smo malu neuglednu sobu u građanskom stanu u centru Zagreba pretvorili u privlačnu i ugodnu spavaonicu u kojoj caruju cigla, drvo, koža i tamni tonovi.

 

Stari građanski stan u središtu Zagreba doživio je temeljitu preobrazbu, pa tako i spavaća soba. Budući da u stanu živi samo vlasnik, prostor je pretvoren u pravi muški interijer u kojem caruje industrijski stil. Ovaj stil karakteriziraju robusnost, tamni tonovi, koža, metal, cigla, bakar… Gotovo sve navedeno može se uočiti u spavaćoj sobi, koja zbog skromne kvadrature od svega 10 m2 nije dopuštala previše elemenata i detalja osim kreveta i ugradbenog ormara koji zauzimaju većinu prostora.

Kako nalažu trendovi, rasvjetu čine dvije elegantne visilice od bakra koje se spuštaju od ruba stropa do uzglavlja kreveta koji je tapeciran tamnosmeđom kožom. Osim smeđih tonova na krevetu i zidu od cigle, u sobi prevladavaju sivi tonovi na ugradbenom ormaru po mjeri te bež boja parketa.

Ugradbeni ormari imaju klizna vrata kako bi se uštedjelo na prostoru odnosno lakše prolazilo između kreveta i ormara koji su rađeni od dvije vrste materijala. Time se postigla originalnost. Vanjski korpus odnosno vrata načinjena su od lakiranog sivog medijapana, a unutrašnjost odnosno police od drvenog dekora u smeđim nijansama.

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Komentari