Novi izgled stare lampe: imamo dvije super ideje koje možete sami napraviti

Divno je kada možemo iskoristiti komade namještaja koji su pohabani ili jednostavno nisu atraktivni i ne uklapaju nam se više u prostor. Nudimo vam dvije jednostavne ideje za osvježenje podne lampe!

 


Stara podna lampa poput ove danas bi se uklopila u rijetko koji interijer, ali ćemo vam zato u sljedećim minutama pokazati kako joj u potpunosti promijeniti izgled i to na dva načina. Nakon toga, moći će biti super dodatak bilo kojem prostoru!

InDizajn

1. BRUŠENJE STALKA Najprije izbrusite drveni stalak lampe brusnim papirom kako biste skinuli staru boju. Kod manjih površina dovoljno je ručno brušenje. Na većim površinama preporučuju se električni pomagači – brusilice.

2. SREĐIVANJE KABLOVA Kako bi u konačnici izgledala ljepše i modernije, postojeći kabel unutar lampe možete, kao i naš ‘uradi sam’ tim, odrezati i na njega spojiti novi koji ujedno ima i mogućnost nožnog paljenja.

3. ODABIR BOJE Da bi efekt preobrazbe bio što veći, izaberite neku upečatljivu boju ili, kao naša ekipa, potpuno svijetlu kašmir bež nijansu kojom ćete obojiti stalak.

4. BOJANJE U DVA SLOJA Nakon prvog sloja boje ostavite da se suši x sati i zatim dodajte drugu ruku

5. ODABIR SJENILA Izgledom sjenila možete se poigrati na više načina. Mi smo se preuređujući ovu lampu odlučili za dvije varijante.

6. PRVA VARIJANTA U prvoj je naš tim odabrao potpuno novo sjenilo koje je lampi dalo suvremen štih kojim se uklapa u gotovo svaki moderan prostor.

InDizajn

7. DRUGA VARIJANTA Drugo sjenilo je potrebno izraditi koristeći bazu starog, postojećeg. Na žice se namotava obična špaga i to gusto i bez razmaka. Debljinu špage birajte prema vlastitom ukusu.


Lampu smjestite gdje god vam se u prostoru najbolje uklapa. Svojim novim izgledom podići će dojam svakog dnevnog boravka, hodnika, spavaće sobe ili kutka za čitanje.

 

Komentari