Tamo gdje žive radost i pozitiva: originalno uređen dom riječke umjetnice

Dom poznate likovne umjetnice Mirne Sišul, koja živi sa suprugom i dvoje djece u potkrovlju obiteljske kuće pravi je primjer kako prostor odražava nečiju osobnost i kako tome treba i težiti u uređenju životnog prostora.

 

Mirna Sišul dobro je poznato ime u likovnim krugovima, a njezine slike koje pršte energijom i koloritom naišle su na veliki broj poklonika i izvan granica Hrvatske. U međuvremenu, Mirna se etablirala i kao dizajnerica interijera te ilustratorica. Njezin riječki dom, u kojem živi sa suprugom i dvoje djece nije samo ispunjen njezinim slikama nego je i nastavak priče o njezinoj umjetnosti, odnosno onoga što sadrže njezina platna. U njezinom životnom prostoru ogleda se poetika njezine umjetnosti, što se najbolje ogleda u mnoštvu detalja, bojama i komadima namještaja koje sama dotjeruje. Svaki kutak i svaki detalj njezina doma ima svoju priču, a sve su odreda zanimljive.

I te priče uvijek se nadopunjuju jer Mirna neprestano mijenja raspored, dorađuje detalje i namještaj, a zidovi prate sve faze njezinog umjetničkog stvaralaštva. Teško da će više do nekoliko mjeseci na zidovima biti izložene jedne te iste slike s njezinim potpisom. Na neutralnoj bijeloj i sivoj podlozi neprestano se izmjenjuje očaravajuće šarenilo, a kako trenutno izgleda njezin stan u potkrovlju, pogledajte u video prilogu!

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari