DETALJIMA PROTIV MONOTONIJE: četiri prijedloga za efektno osvježenje kupaonice

Kako promijeniti izgled kupaonice ili ga barem osvježiti uz pomoć malih detalja i dekoracija, doznajte u nastavku!

 

 

U svakom prostoru, pa tako i u kupaonici, nakon nekog vremena počinje se osjećati monotonija. Ako nemate budžet za potpunu renovaciju ili za nju još nije vrijeme, promjene je uvijek moguće unijeti dekoracijama i detaljima.

“Svakom uređenju, pa tako i uređenju kupaonice, potrebno je posvetiti pažnju. Neopravdano, uređenje kupaonice često ostaje zanemareno. Danas ćemo vam pokazati kako detaljima poput ručnika, galanterije i dekoracija kupaonici zaokružiti izgled”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Foto: InDizajn

“Osim glavnih elemenata, u kupaonici je neizostavna i kupaonska galanterija. Dozatori, čaše i razni držač, kao primjerice oni za ručnike, sve je to potrebno kako bi kupaonica bila atraktivna i funkcionalna. Pri njihovom odabiru kupci bi se trebali voditi bojama i uzorcima koji dominiraju u njihovom kupaonicama ili pak mogu birati one će stvoriti kontrast s obzirom na bazu kupaonice”, savjetuje Nives Božić iz Lesnine.

Foto: InDizajn

Upravo kupaonskom galanterijom i dekorativnim elementima InDizajn tim upotpunio je izgled četiriju kupaonica.


1.

Foto: InDizajn

“Vrlo zahvalne za uređenje su neutralne baze jer pružaju čitav niz mogućnosti i ostavljaju prostora za igru detaljima i elementima koje svaka kupaonica treba imati. U ovom slučaju gdje dominiraju neutralni zemljani tonovi odlučili smo slijediti izgled same baze. Upravo zato iste tonove koristili smo i na tekstilu, dekoracijama i galanteriji. Na taj način povezali smo prostor s odabranom tapetom i stvorili skladnu cjelinu”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Foto: InDizajn

2.

Druga kupaonica je u crno-bijeloj kombinaciji koja, baš kao i prva, unatoč dominantnoj crnoj boji ostavlja puno mogućnosti za dekoracije.

Foto: InDizajn

“Eleganciju, ali i suvremenost zasigurno ćete postići kontrastnom kombinacijom pri odabiru keramike. Pri završnom uređenju savjetujem vam slijediti inicijalnu ideju elegancije. Odabirom svijetlih neutralnih boja tekstila ublažili smo naizgled hladnu kombinaciju keramike. Tepih koji je poželjan u kupaonskim prostorima birali smo u svjetlijoj boji s razigranim uzorkom kako bi unijeli malo živosti. Bijelim ručnicima zadržali smo klasiku, galanterijom naglasili pomalo netipičnu dominaciju crne”, kaže dizajnerica.

Foto: InDizajn

3.

Iduća kupaonica inspirirana je prirodom. Pogledajte kakve smo detalje koristili za njezino uređenje.

 

Foto: InDizajn

 

“Polazna točka ovog uređenja bila je tapeta s prirodnim motivima pa smo nastavili u istom smjeru. Unošenjem prirodnih materijala na tepihu ali i dekoracijama u prostor smo unijeli toplinu. Nenametljiva galanterija uklopila se u cjelokupni izgled, a zelenilom smo dodatno naglasili moment prirode u prostoru”, otkriva Mirjana Mikulec.

Foto: InDizajn

4.

Posljednja kupaonica je u potpuno drukčijem stilu pa će oduševiti ljubitelje boja.

Foto: InDizajn

“Imate li razigranu bazu kao što je ova, svakako savjetujem da se pri izboru dodataka zadržite na neutralnijim i smirenijim nijansama kako bi postigli balans, Budući da je nama u ovom slučaju poprilično dominantna tapeta, fokusirali smo se većinom na bijele dodatke s malim pomakom u odabiru boje ručnika. Na taj način, postigli smo da se svi elementi u kupaonici međusobno nadopunjuju.”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Foto: InDizajn

Više o uređenju ovih kupaonica saznajte u video prilogu!

 

 

 

 

Komentari