MODERNA KLASIKA U CENTRU ZAGREBA: ugodan i nenametljiv prostor kojeg prati i doza luksuza

Stan u koji vas vodimo nalazi se u središtu Zagreba i prostire na 240 kvadratnih metara, a studio Mirjane Mikulec uređivao ga je nekoliko mjeseci. Pogledajte rezultat!

 


Dobrodošli u još jedan stan koji je tim Mirjane Mikulec uredio za klijente. Riječ je o bračnom paru čije su želje poslušali dizajneri i stvorili ovaj prostor.

Stan se prostire na 240 kvadrata, a njegov centralni dio je veliki otvoreni dnevni prostor koji zauzimaju kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Smjer uređenja kojim se dizajnerica vodila je bio moderna klasika.

“Na podu nas je dočekao svijetli hrast, no usprkos tome u dogovoru s klijentima odlučili smo se na orah pri odabiru namještaja.  Najbolji primjer toga je ova bezvremenska blagovaonica iz Artisana gdje su i stol i stolci izrađeni od oraha, a prate ih i barske stolice u kuhinjskom dijelu”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Klijenti su sami izabrali kožnu kutnu garnituru u smeđoj nijansi koja je odredila smjer uređenja ostatka prostorije. Cijeli dnevni prostor s blagovaonicom prepun je prirodnog svjetla što je ujedno i najvažnija prednost ovog dijela stana.

U ostatku boravka prevladavaju minimalizam i ravne linije, a isti koncept se prenio i na kuhinju. Ona je u potpunosti izrađena prema nacrtima dizajnerskog tima u kombinaciji bež medijapana na frontama i smeđeg laminama u dekoru mramora. Time se dobio luksuzan, a opet jednostavan izgled, dok se visilicama naglasio moderni izričaj.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Drugi dio stana čine dvije spavaće sobe i radna soba.

Vladavina zemljanih tonova nastavlja se i u roditeljskoj spavaćoj sobi gdje smo dodali i maslinasto zelenu boju. Kao što vidite, ovdje smo također zadržali minimalističku notu i jednostavnost. S obzirom na to da u stanu postoji odvojen garderobni prostor, birali smo manje komade kako bi je ostavili prohodnom. Sve je izrađeno po mjeri, a soba je dobila karakter korištenjem jednostavne tapete izašle iz Studijo Wallarta Josipe Maras”, ističe dizajnerica.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U drugoj spavaćoj sobi prevladavaju sivo plavi tonovi i opet je tapeta ta koja razigrava prostoriju. Dodatno su se i bočni zidovi razigrali bojom i štukaturama dok je namještaj i uzglavlje izrađeno po mjeri prema nacrtima studija Mirjane Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

“Kao što ste imali priliku vidjeti, u ovom stanu kombinirali smo ravne linije s pojedinim naglašenim detaljima poput visilica i tapeta. Rezultat je ugodan i nenametljiv prostor koji ipak prati luksuz u svim prostorijama”, zaključuje dizajnerica.

Pogledajte video kako biste zavirili u svaki kutak stana!

Komentari