Moderna crna kuća s bazenom krije prekrasan interijer za veliku obitelj

U malom mjestu Lekeberg u unutrašnjosti Švedske, okružena impresivnom prirodom, smjestila se moderna kuća koja će mnoge podsjetiti, zbog svoga izgleda i crne fasade na tamošnje štale.

 


U okrugu Örebro u unutrašnjosti Švedske nalazi se kuća od 20o četvornih metara površine. Kuća osvaja kako svojom vanjštinom tako i unutrašnjošću. I dok će izvana mnoge podsjetiti na nekadašnje štale koje su imale pročelja od crnog drveta, unutrašnjost nije toliko rustikalna. Inspiraciju za interijer vlasnici su potražili u industrijskom stilu.

Foto: Hemnet

Osim impresivnog stila uređenja, interijer plijeni pažnju i visinom stropa od čak 7 metara u području dnevne sobe, a kamin koji se tamo nalazi dodatno zagrijava i podiže atmosferu.

Foto: Hemnet

Kuća se sastoji od dva krila – u jednom je dnevni dio, a u drugome dvije spavaće sobe, dok je prostor pod krovom rezerviran za još dvije spavaće sobe te galeriju iznad dnevnog boravka koja služi kao dodatni prostor za odmor i druženje.

Foto: Hemnet

Veliki dnevni prostor u kojem se nalazi kuhinja okrenuta prema boravku i blagovaonici opremljen je velikim prozorima i izlazi na terasu, a čelične spiralne stepenice vode do prvog kata na kojem je galerija s još jednim dnevnim boravkom te dvije dječje sobe i kupaonicom.
Ovaj dodatni dnevni boravak zamišljen je ustvari kao soba za hobije odnosno igraonica u kojoj bi djeca sa svojim društvom provodila vrijeme.
Foto: Hemnet

Glavna, roditeljska spavaća soba s garderobom i vlastitom kupaonicom, kao i gostinjska soba koja služi kao radna, gostinjski toalet nalazi se na prvoj razini, u prizemlju. Iz prizemlja se može ući u garažu kroz odvojenu prostoriju koja služi za odlaganje obuće, jakni i kaputa.

Foto: Hemnet
Foto: Hemnet

Mnoge će najviše oduševiti galerija, odnosno prekrasno metalno stepenište i mrežasta ograda, koje u kombinaciji s betonskim površinama na zidovima i podovima pojačavaju industrijski štih. Nekima će se svidjeti upravo kuhinja u kojoj dominira crna boja i metal.

Foto: Hemnet

Teške dvostruke zavjese, smeđe sofe i drveni stol kao i strop daju topao izgled dnevnoj sobi, što ovaj veliki dnevni prostor čini ugodnim i gostoljubivim. Spavaće sobe su uređene jednostavno te u njima također dominiraju neutralni tonovi sive i crne.

Foto: Hemnet

Vani, pažnju osim prekrasnog travnjaka i zasađenog zelenila plijeni bazen sa stražnje strane kuće, a drvena decking terasa omekšava tamnu fasadu ovog modernog arhitektonskog zdanja. Ovaj vanjski sadržaj s bazenom, vrtom i nekoliko terasa je tako koncipiran da u njemu može uživati cijela obitelj.

Foto: Hemnet
Komentari