ELEGANCIJA & FUNKCIONALNOST: prozračan obiteljski stan u svijetlim tonovima

Dizajnerica je uspjela stvoriti funkcionalan i elegantan a istovremeno zanimljiv prostor koji u potpunosti odgovara životnom stilu i ukusima vlasnika – bračnog para s dvoje djece.

 


Stan koji vam predstavljamo, projekt dizajnerice Evgenije Maraskove-Grigoryants, novi je dom četveročlane obitelji, bračnog para s dva sina. Željeli su stvoriti dom koji će biti prilagođen obiteljskom životu s dvoje djece predškolskog i školskog uzrasta, u potpunosti funkcionalan te s notom klasike.

Kako su se vlasnicima sviđali interijeru u duhu američke klasike, dizajnerica je nastojala unijeti takve elemente i u njihov dom, paralelno vodeći računa i o drugim zahtjevima.

Foto: Valerij Nemirov

Stan je površine 11o četvornih metara, a prije namještanja napravljene su određene preinake u prostoru. Prije svega, dnevna zona odnosno kuhinja i dnevni boravak potpuno su preseljeni na suprotnu stranu stana jer imaju veće otvore a i ideja open spacea se može lakše provesti u djelo. Ovako se, spajanjem dviju prostorija, dobio veliki otvoreni dnevni prostor u kojem je kuhinja sa šankom, blagovaonski dio te dnevni boravak s kutnom garniturom.

Foto: Valerij Nemirov

Iz dnevnog prostora se ulazi u roditeljsku spavaću sobu koja u svome sklopu ima i kupaonicu sa samostojećom kadom. S druge strane hodnika nalazi se druga kupaonica te dvije dječje sobe od kojih je jedna pretvorena u privremeni vešeraj. Kako su djeca manja i istog spola, tako dijele sobu s krevetima na kat.

Foto: Valerij Nemirov

Jedna od želja vlasnika bila je osmisliti što više prostora za pohranu u kuhinju. Stvorena je mala ostava, skrivena iza fronti boje mente s desne strane kuhinje, u ormarima od poda do stropa. Jedan dio ormara ima sklopive fronte, što ga čini praktičnijim za otvaranje.

Foto: Valerij Nemirov

S lijeve strane kuhinje, uz panoramski prozor, nalazi se mala blagovaonica i vitrina s prekrasnim posuđem. Ovaj dio stana najviše odiše vintage atmosferom, a tome pomažu i kuhinjske fronte s ukladama i dio šanka s rebrastom površinom.

Foto: Valerij Nemirov

Što se tiče boja, u cijelom stanu prevladavaju svijetle nijanse – od bijele, preko sive pa do mint zelene. U većini svim prostorija su zidovi obojani u bijelo, čime se htjela postići cjelovitost. Iznimke su spavaća soba koja je dobila sivu i plavu na dijelovima zidova, te dječja soba koja na jednom zidu ima tapetu.

Foto: Valerij Nemirov

Nijanse plave također su prisutne u obje kupaonice, ali kao akcenti. Zid iza umivaonika u roditeljskog kupaonici je ukrašen ručno rađenim keramičkim pločicama, a druga kupaonica ima prekrasan svijetlo plavi umivaonik prilagođen dječjoj visini.

Foto: Valerij Nemirov

 

Komentari