Zemljana paleta boja i originalni detalji stvorili su ugodan prostor koji ima karakter

Zemljani tonovi uvijek imaju svoje vjerne poklonike koji vole toplinu, ugodu i mekoću koje oni unose u prostor. Pogledajte kako je to učinjeno u starinskom stanu inspriranom skandinavskim dizajnom!

 


Vodimo vas u stan u staroj zgradi, površine 70 četvornih metara. Iako bi ova kvadratura bila dostatna za više prostorija i trosobni stan, ovdje je, osim dnevnog boravka, samo još jedna spavaća soba. Razlog se krije u velikom dnevnom boravku i kuhinji, koji su jedna od značajki starinskih stanova.

Foto: Alvhem

Foto: Alvhem

I dnevni boravak i kuhinja toliko su veliki da su mogli funkcionirati kao kompletan dnevni prostor, no, vlasnici su odlučili zadržati im primarne uloge. Tako su i spavaća soba i dnevni boravak prostrani i ugodni prostori u kojima ima mjesta za sve potrebne elemente.

Foto: Alvhem

Druga osobitost ovoga stana, kada je raspored u pitanju, jest njegov kružni koncept – hodnik vodi u kuhinju iz kojih se ulazi s jedne strane u dnevni boravak a s druge u spavaću sobu.

Foto: Alvhem

Ovakav kružni koncept prihvatljiv je u kontekstu suvremenog načina života onda kada jedna ili dvije osobe odnosno par žive u interijeru, jer se ne narušava privatnost koja je potrebna kada je u prostoru više osoba.

Foto: Alvhem

Od osobitosti u interijeru, tu su još visoki stropovi, velika dvostruka sobna vrata te veliki vanjski otvori. Kako je riječ o stanu koji se nalazi u stoljetnoj zgradi u Švedskoj, u njemu su sačuvani i prekrasni elementi poput štukatura i kamina koja daju posebnost prostoru.

Foto: Alvhem

Foto: Alvhem

A ono što ga čini još posebnijim svakako je izbor boja – prekrasna paleta boja u rasponu od sivih i smeđih daje vrlo opuštajuću i ugodnu atmosferu te toplinu. Tonovi taupe bež i capuccino smeđe doista su učinili čaroliju u prostoru i dali mu potrebnu mekoću.

Foto: Alvhem

Divan parket slagan u obliku riblje kosti, koji je pomno renoviran, još je jedan od veličanstvenih elemenata ovog stana kojemu je teško naći zamjerku, budući da ima sve elemente potreban za moderan život. Tako je stvoren uspješan sklad između njegovog starinskog duha i suvremenosti uređenja.

Foto: Alvhem
Komentari