Živahan i elegantan stan za mladu vlasnicu: 54 kvadrata s pametnim dizajnerskim rješenjima

Adaptacijom je stan od 54 četvorna metra postao ugodan, moderan i funkcionalan dom za mladu vlasnicu i njezinog četveronožnog ljubimca, malog psa koji je svoj kutak pronašao u dnevnom boravku.

 


Nova vlasnica dvosobnog stana od 54 kvadrata u Barceloni poželjela je prije useljenja napraviti neke preinake i s posve novim namještajem opremiti svoj dom. Angažirala je dizajnerski studio Sincro koji je napravio prijedlog novog rasporeda.

Budući da je riječ o stanu koji se nalazi u zgradi staroj preko 60 godina, postojeći raspored nije zadovoljavao potrebe pa je slijedila adaptacija.

Foto: Irene Diaz

PROMJENE U RASPOREDU

Izmjene su se odnosile na nove pozicije soba te pretvaranje dvije male dječje sobe u dnevni odnosno prostor kuhinje. Osnovni problem vlasnici je predstavljao veliki broj malih prostorija, pa je stan djelovao mračno i još manji nego što jest.

 


Kako vlasnici nije bilo potrebno imati toliko soba, a i raspored im je bio nepraktičan, dizajneri su na mjestu sve tri male spavaće sobe stvorili otvoreni dnevni prostor. Na mjestu dnevnog boravka sada se nalazi spavaća soba s radnim kutkom.Ulazni, dnevni i privatni prostor, zbog nepostojanja vrata u hodniku kao i sobnih vrata u spavaćoj sobi sada su ustvari jedan veliki otvoreni prostor, vrlo protočan i prozračan.

Foto: Irene Diaz

STVARANJE SVIJETLIJEG PROSTORA

Budući da je stan izduženog tlocrta, sada je znatno više svjetlosti doprlo do svih kutaka u kući – prije svega ulaznog prostora i kuhinje.

Od starog hodnika, kupaonice i dijela dnevnog boravka napravljene su walk-in garderoba i mala funkcionalna kupaonica, dok se vešeraj nalazi u ostavi pored kuhinje.

Foto: Irene Diaz

ATRAKTIVAN KONCEPT PREGRADE

Mnogima će najviše za oko zapeti koncept odvajanja dnevnog boravka od spavaće sobe. Riječ je o pregradi s kaminom, policama i okretnim tv-om koji se pomicanjem može gledati i u jednoj i drugoj prostoriji.

Drugi zanimljiv koncept u ovom dijelu stana je pripajanje balkona dnevnom boravku koji je ovako postao veći. Zahvaljujući ugradnji velikog prozora, povećan je ulazak prirodnog svjetla, a prirodno zelenilo integrirano je u interijer.

Foto: Irene Diaz

MODERNI I KLASIČNI ELEMENTI

Na dekorativnoj razini, stvoren je kontrast s modernim elementima i jednostavnim linijama i klasičnim komadima, s različitim bojama, oblicima i teksturama koje nalazimo na zidovima, namještaju, tekstilu i ukrasnim dodacima koji daju eklektičan dojam.

Foto: Irene Diaz

  

Komentari