Riječanin nam je otvorio vrata kuće koju smatraju najljepšom na Mediteranu

Riječki umjetnik Joško Eterović pokazao nam je svoj prekrasni dom tik do mora, na riječkoj Kantridi. Arhitektonski dio prepustio poznatom Idisu Turatu, dok se on sam pozabavio unutarnjim uređenjem

 

Ne morate voljeti modernu arhitekturu, dominaciju bijele i stakla u interijeru kao ni otvorene prostore, ali ovoj kući u Rijeci doista je teško naći zamjerke. Štoviše, ona nikoga ne ostavlja ravnodušnim! U njoj naše osobne preferencije postaju nebitne, ili barem u drugom planu. Ako ništa drugo, osvojit će vas staklena fasada, veličanstven pogled na more, vlasnikove originalne umjetnine kao i koncept stanovanja na tri razine od kojih je jedna u cijelosti dnevni boravak.

Naš ugledni i nagrađivani arhitekt Idis Turato potpisuje projekt ove vile, a uređenje unutrašnjosti sam vlasnik Joško Eterović, inače poznati likovni umjetnik i kipar koji se povremeno bavi i dizajnom interijera. Njegov prostrani dom ispunjen je poznatim klasicima produkt dizajna – Eamesovim i Corbusierovim stolcima, ali i njegovim vlastitim kreacijama, poput stola u boravku te blagovanju.

Mnogi komadi namještaja i detalji poklon su prijatelja, kao i dva prekrasna bijela naslonjača, u koje zavaljeni imate savršen pogled na morsku pučinu. Gornja razina u kojoj je dnevni boravak prostire se na 200 četvornih metara, srednja je rezervirana za kuhinju, blagovanje te spavaonicu, dok je najdonja njegov atelje, u kojima stvara umjetnine koje se nalaze po galerijama i privatnim zbirkama diljem svijeta.

Pogledajte detaljnije u galeriji te našem video prilogu kako izgleda ovaj prekrasan dom!

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Komentari