STAN U SREDIŠTU ZAGREBA: prijedlog uređenja by Mirjana Mikulec interijeri

Građanski stan podijeljen je na dva dijela, ured te životni prostor od 50-ak četvornih metara čiji je izgled vlasnica željela u potpunosti promijeniti. Donosimo prijedlog uređenja koji je osmislio studio Mirjana Mikulec interijeri

 

 

 

Sve češća je kombinacija životnih prostora i uredskih prostora. Veliki stanovi u središtu grada idealna su prilika da se objedini jedno i drugo, što je vrlo praktično. Tako se savršeno iskorištava veća kvadratura interijera te je posao nadohvat ruke – vlasnici ne moraju putovati do svoga radnog mjesta.

Upravo s tom namjerom studiju Mirjana Mikulec javila se vlasnica velikog stana u središtu Zagreba, koji se nalazi u staroj zgradi s visokim stropovima. Jedan dio rezerviran je za uredske prostorije, a ostatak, površine oko 50 četvornih metara, za životni prostor sredovječne vlasnice. On je sada u fazi izvedbe, a mi vam u nastavku donosimo prijedlog uređenja.

 

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Kao što možete vidjeti na tlocrtu, stambeni dio interijera je u obliku slova L te se u njega ulazi iz hodnika u kojem je smještena kupaonica. Ona je već prije renovirana pa nije obuhvaćena novom renovacijom odnosno ovim prijedlogom uređenja.

Prva prostorija je kuhinja povezana s dnevnim boravkom i blagovanjem, a iz nje se dolazi do spavaće sobe koja ima i kutak za odmor i čitanje.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Prijedlog uređenja slijedio je želje klijentice koja je željela modernu kuhinju, dok je ostatak prostora kombinacija modernog i klasičnog dizajna kako bi se stvorio bezvremenski izgled. Također, jedan od zahtjeva klijentice bilo je zadržavanje dva masivnog smeđa regala od drveta koji su prema novom rasporedu razdvojeni – jedan je ostao u dnevnoj sobi a drugi se premjestio u spavaću sobu.

U toj prostoriji bilo je dovoljno mjesta da se smjesti regal te u njega stave knjige. Pridruživanjem naslonjača s malim stolićem u spavaćoj sobi stvoren je kutak za čitanje.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Kuhinja je povezana s prostorijom u kojoj su dnevni boravak i blagovanje velikim proširenim otvorom bez vrata. Kako bi se taj otvor dodatno osmislio, a kuhinja postala funkcionalnija, stavljen ne šank s dvije moderne stolice. Time se kuhinja vizualno odvojila od ostatka dnevne zone.

 

Komentari