DOM ZA DVOJE: decentan i ugodan maleni stan u prirodnim bojama

Dizajnerica Elena Jauskina stvorila je ugodan dom za dvoje inspiriran prirodom. Pogledajte kako izgleda interijer površine 40 četvornih metara!

 


Vodimo vas u interijer površine 40 kvadrata čije uređenje potpisuje dizajnerica Elena Jauskina. Za vlasnike, mladi par, stan predstavlja prvenstveno mjesto odmora i osame pa su željeli jednostavan i ugodan prostor, sa smirujućim bojama i toplinom.

Jedna od želja također im je bila da imaju dom bez pregrada, ispunjen svjetlom i prostorom.

Foto: Ivan Sorokin

Kako se stan nalazi u staroj zgradi i nije dugo niša mijenjano u njemu, bila je potrebna temeljita adaptacija. Veliki adut u osmišljavanju prostora bila je visina stropa od oko 3 metra jer sprečava dojam skučenosti, a i nudi više mogućnosti za skladištenje kao i činjenica da vlasnici nisu željeli da se prostor pregrađuje. Tako se izbjegao dojam pretrpanosti što se često događa u malim stanovima zbog nedostatka kvadrata.

Foto: Ivan Sorokin

Srušen je zid između kuhinje kako bi se ona otvorila prema velikoj prostoriji u kojoj se nalaze i dnevni boravak i spavaći dio. Kako bi vizualno krevet bio barem malo odvojen, on se nalazi u niši, baš kao i kuhinja.

Prostor je tako u cijelom interijeru uglavnom otvoren, jedino je hodnik odvojen te, pored jedne centralne prostorije, postoji još samo kupaonica kao zasebna. Problem pohrane garderobe riješen je ugradbenim ormarem s bočne strane kreveta te dodatnim ormarima u hodniku.

Foto: Ivan Sorokin

U uređenju, polazište je bila priroda za pronalaženje ideja. Po kombinacijama boja, stan je blizak šumskom pejzažu. Glavno dekorativno obilježje interijera je gipsana ploča iznad sofe obložena tapetama.

Kupaonica također ima prirodnu temu. Pravokutni prostor kupaonice uskladđen je s velikim okruglim ogledalom i polukružnim nišama iznad kade.

 

Foto: Ivan Sorokin
Komentari