Besprijekorno uređen dom u kojem caruju mir i opuštena atmosfera

Španjolska dizajnerica Barbara Siegfried preuredila je staru kuću u predgrađu Madrida i prema željama vlasnika nastojala u nju unijeti što više opuštajuće atmosfere. To je prije svega postigla odabirom pravih nijansi i prirodnih materijala. Zavirite s nama u ovaj prekrasni, smirujući dom

 

Vlasnik stare zapuštene kuće opasane visokim zidovima u predgrađu Madrida poželio je temeljitu adaptaciju unutarnjeg i vanjskog prostora, kako bi se on u potpunosti prilagodio njegovom načinu života te otklonili neki nedostaci. Zbog visokih zidova, interijer je patio od nedostatka prirodnog svjetla, te je rješavanje toga problema bio jedan od glavnih zahtjeva koje je vlasnik stavio pred poznatu španjolsku dizajnericu Barbaru Siegfried i njezin studio Siegfried Interiorismo. Dizajnerica je predložila smanjivanje visine zidova, proširivanje vanjskih i unutarnjih otvora u kući, zatim odabir svjetlijih tonova namještaja te zidnih i podnih obloga kao i prirodnih materijala, prije svega drveta i pamuka.

 

Foto: El Mueble

 

Sve to unijelo je više svjetla u interijer, a ujedno je ispunjen i drugi zahtjev vlasnika da njegov dom prije svega ima opuštajuću atmosferu. Mir je doista prisutan u svim prostorijama ove kuće od 70 četvornih metara koja se sastoji od privatne i socijalne zone. S jedne strane interijera nalazi se dnevna soba s blagovanjem te kuhinja kao zasebna prostorija, odijeljena velikim kliznim vratima od njih, a s druge spavaća soba povezana s garderobom i kupaonicom.

 

Foto: El Mueble

Dodatni bonus ovih dviju prostorija – garderobe i kupaonice jest u tome što imaju vanjske otvore, što je ovaj prostor učinilo još funkcionalnijim. Kada je o dnevnoj zoni riječ – njezin bonus je prekrasna lounge terasa koja vodi iz nje. Budući da je natkrivena i opremljena kutnom garniturom za sjedenje, ona služi dobar dio godine i kao dnevni boravak na otvorenom, što se naročito svidjelo vlasniku.

 

Komentari