ELEGANTNIH 55 KVADRATA: pomno uređen interijer s fantastičnim ružičastim i zlatnim naglascima

U varšavskoj četvrti Wola nalazi se dvosobni stan od 55 četvornih metara, uređen prema željama vlasnika – da prostor bude svijetao, maksimalno funkcionalan i prije svega elegantan.

 


Stan za mladu vlasnicu nastavak je suradnje koju je studio MKdezere predvođen Magdom Knappe započeo uređenjem obiteljskog stana. Klijenti su sada tražili uređenje za stan svoje kćeri koja započinje samostalan život.

Interijer se nalazi u varšavskoj četvrti Wola i površine je 55,5 m2, a dizajnerica je predložila dnevni boravak, kuhinju i hodnik kao otvoreni prostorm budući da su kuhinja i dnevni boravak bili odvojene prostorije.

Foto: Magda Knappe / MKdezere

Također, projekt uređenja uključivao je micanje zida i vrata te povezivanje hodnika s kuhinjom na jednoj te dnevnim boravkom na drugoj strani čime se stvorila protočnost te bolja komunikacija i kretanje prostorom. Tako se dobilo više svjetla u hodniku i dnevnom prostoru.

Ostatak stana čine spavaća soba i kupaonica.

Foto: Magda Knappe / MKdezere

Jedan od uvjeta u uređenju bila je moderna elegancija te maksimalna funkcionalnost pa je zadatak dizajnerice bio osigurati što više prostora za skladištenje, uključujući prostor za usisavač, dasku za glačanje i druge uređaje neophodne u svakom domu.

Trebalo je pronaći i mjesto za smještaj perilice i sušilice rublja, kao i košare za rublje. Svi ovi sadržaji skriveni su iza ormara u hodniku, dok je odjeća dobila svoje mjesto u spavaćoj sobi. Dio stvari je pohranjen u ormarima koji se nalaze u produžetku kuhinje, pored stola za blagovanje.

Foto: Magda Knappe / MKdezere

Prilikom uređenja pazilo se na praktičnost, zbog čega su ulazni i kuhinjski prostor obloženi keramičkim pločicama. Kako bi se održala povezanost  cjelokupnog uređenja, iste su pločice korištene i u kupaonici. U preostalom prostoru koristio se hrastov parket slagan u riblju kost koji naglašava moderni klasični stil.

Ovo naravno nije jedina referenca na klasiku u prostoru. Tu su štukature, uzorak mramora, sjajne i površine, baršun, tapecirani krevet s uzglavljem… Točka na “i” su ukrasne lampice i zlatne ručke koje zaokružuju cijelu priču.

Foto: Magda Knappe / MKdezere

Rasvjeti je posvećena velika pažnja. Atmosfera topline, ugodne i elegancije putem rasvjete stvorila se LED trakama skrivenim u stropnim udubljenjima, LED profilima ugrađenim u namještaj i udubljenja te ugradbenim i visilicama.

Foto: Magda Knappe / MKdezere

 

 

 

Komentari