Od zapuštene ostave do ugodne i šarmantne garsonjere od 30m2

Prostorija na posljednjem katu stare historicističke zgrade dugo je zjapila prazna, a novi je vlasnik u njoj vidio veliki stambeni potencijal te je uz pomoć dizajnera pretvorio u prekrasan i praktičan interijer

 

Ostava na posljednjem katu stare stambene zgrade prenamijenjena je u prostor za stanovanje. Novi vlasnik vidio je u ovom zapuštenom prostoru potencijal za prekrasnu garsonjeru u kojoj bi se, zahvaljujući visini stropa našlo mjesta i za odvojeni prostor za spavanje. Dizajnerski studio Space For Life iskoristio je ne samo visoke stropove nego i grede na stropu, kojih je većinu skinuo pa se visina stropa povećala za oko 20 centimetara. Tako je mjesto za spavanje organizirano iznad toaleta i garderobnog prostora, te se do njega penje malim drvenim stepeništem.

Osim saniranja stropa i stvaranja svojevrsnog mezanina za spavaći prostor, izravnani su zidovi te je jednog dijela, oko prozora, skinut dio žbuke kako bi se došlo do opeke koja je oplemenila cijeli prostor. Stavljeni su i novi podovi i napravljena kupaonica koje prije nije ni bilo u prostoru.

Centralno mjesto u stanu zauzima dnevna zona – kuhinja u sivim tonovima, stol za blagovanje te dnevni boravak. Kako bi se prozor vizualno odijelio te kako stekao dojam prostornosti, dizajneri su između blagovanja i boravka stavili konzolnu staklenu komodu. Namještaj je kombinacija vintage detalja, industrijskog i skandinavskog stila te dominiraju neutralne nijanse sive, bijele i bež.