Zavirite u moderan i vedar dom za mladu četveročlanu obitelj

Obitelj s dvoje djece angažirala je dizajnere studija Zrobym architects kako bi im osmislili funkcionalan, vedar i topao dom ali bez puno detalja i boja. Stoga su na minimalističku osnovu od bež i bijelih nijansi dizajneri su nadodali i akcente u upečatljivim bojama

 

Studio Zrobym Architects osmislio je ugodan, funkcionalan i prozračan dom za obitelj s dvoje male djece. U interijeru od 90 četvornih metara nalazi se prostrana dnevna zona koja se sastoji od kuhinje sa smočnicom, blagovanja i dnevnog boravka, velikog hodnika s ugradbenim ormarima, roditeljske i dječje spavaće sobe te kupaonice i odvojenog toaleta. Zahtjevi obitelji su bili da stan bude moderan, praktičan, bez previše detalja i boja i naravno, estetski privlačan.

Kako u stanu žive mala djeca, dizajneri su na neutralnu minimalističku bijelo-bež osnovu nadogradili stilske akcente u vedrim, uočljivim bojama poput narančaste, tirkizne, žute i ružičaste. U svakoj od tih prostorija stavljen je drugi koloristički akcent, kako bi interijer bio dinamičniji i izbjegao monotoniju. Stan je zahvaljujući svijetlim odabirom temeljnih nijansi postao prozračniji i svjetliju, a stavljanjem vrata od mutnog, satiniranog stakla na neke prostorije u mračni hodnik je doprla i prirodna svjetlost. Trendi tamni obrub od aluminija ih čini estetski zanimljivijima te se uspostavlja poveznica s ogledalima s crnim okvirima.

Dnevna soba svakako je najtoplija prostorija u stanu, a dječja soba najvedrija, kako bi se u potpunosti slijedila namjena prostorija i njezinih korisnika. Stan odlikuju i dizajnerski detalji poput okruglog tepiha, klub stolića i dvaju naslonjača u dnevnoj sobi kao i naslonjača i lampe u spavaćoj sobi.

Komentari