Renovacija je stari stan pretvorila u ugodno i funkcionalno obiteljsko gnijezdo

Otkrili smo prekrasan, svježe adaptirani stan u srcu Lyona, za mladu obitelj s djetetom. Iza njegova novog izgleda, u kojem je ipak sačuvan starinski šarm, stoji francuska dizajnerica interijera Marion Lanoë

 


Vodimo vas u četverosobni stan od 97 kvadrata u središu Lyona, koji je nedavno renoviran i obitelj je tek uselila u njega. Projekt uređenja potpisuje francuska dizajnerica Marion Lanoë i njezin studio. U preuređenju se nastojao sačuvati izvorni šarm – starinski parketi, ukrasne lajsne…

Foto: Sabine Serrad

 


Prije renovacije stan je bio dosta zapušten i bila je potrebna temeljita obnova, koja je uključivala nove instalacije, dio podova, zidove, namještaj, kupaonice i kuhinju. Većina namještaja rađena je po mjeri, a prema dizajneričnim nacrtima.

Foto: Sabine Serrad

Stan se sastoji od velikog hodnika, dnevne zone s kuhinjom, blagovaonicom i boravkom, dvije spavaće sobe – roditeljske i dječje, radno-gostinjske sobe, dvije kupaonice i jednog gostinjskog toaleta.

Foto: Sabine Serrad

Vrhunac ove nekretnine mnogima će zasigurno biti dnevni prostor koji je otvorenog koncepta. Da bi se dobio open space i jedna velika prostorija, bilo je potrebno rušenje zidova. Kuhinja je sada djelomično otvorena prema dnevnom boravku i blagovaonici, a svaki dio dnevne zone vizualno se odvaja. Tako svaki dio dnevnog prostora dolazi do izražaja.

Foto: Sabine Serrad

Kuhinja se odvaja od ostatka prostora sivom bojom, policama i radnom plohom s ormarićima koja se zatvara prema blagovaonici. Dnevni boravak vizualno se odvaja sofom okrenutom ‘leđima’ od kuhinje i blagovaonice te sivo pobojanim zidom.

Blagovaonica se odvaja narančastim detaljima – visiliom, cvijećem i tapeciranom klupom.

Foto: Sabine Serrad

Glavna spavaća soba, namijenjena vlasnicima, u svome sklopu ima kupaonicu koja je nanovo rađena. Dio spavaonice je pregrađen i u njemu je nastala kupaonica s tuš kabinom.

To je bio najopsežniji zahvat budući da je trebalo dovesti instalacije vode i struje u ovaj dio spavaće sobe koji se pregradio.

Foto: Sabine Serrad

Dječja spavaća soba podređena je svojim izgledom dobi i interesima kćeri vlasnika, dok je druga dječja soba pretvorena u gostinjsko-radnu sobu. U nju su vlasnici smjestili i TV, tako da služi i kao TV soba.

Foto: Sabine Serrad

Ostava koja se nalazila u hodniku pretvorena je u garderobni prostor i vešeraj, a hodnik je postao i prekrasan kutak za čitanje knjiga i s mnoštvom knjiga na novo sagrađenoj polici po mjeri.

Foto: Sabine Serrad

 

Komentari