Moderan dizajnerski stan s daškom klasike i spektakularnim pogledom na rijeku

Dizajnerica Ksenija Ivanova dizajnirala je prostrani stan u ruskoj “sjevernoj prijestolnici”. Riječ je o peterburškom interijeru od 140 četvornih metara s pogledom na prekrasnu rijeku Nevu

 

 

 

Ksenija Ivanova u početku je radila kao arhitektica, a zatim se počela baviti dizajnom interijera, ali zadržala je arhitektonski pristup svojim projektima. Klijenta kojem je uređivala životni prostor u koji vas vodimo poznaje već duže vrijeme, jer je za njega dizajnirala dva ureda i dva stana, pa je njihovo međusobno razumijevanje bilo gotovo bezuvjetno.

Bila su potrebna tri mjeseca za projektiranje i dogovor o konačnom rasporedu i uređenju te još godinu dana za izvedbeni projekt i finalni izgled.

Foto: Sergej Krasjuk

Nova zgrada u centru Sankt Peterburga bila je dobar “materijal” za sve: površina od 140 m² i privatna terasa s pogledom na rijeku Nevu, dovoljna kvadratura u svakoj prostoriji, veliki otvori… Jedini problem bio je dnevni dio koji je imao zasebne prostore kuhinje, blagovaonice i boravka, što se nije sviđalo vlasniku koji je htio moderan, diskretan interijer s obiljem svjetlosti i da se što više iskoristi pogled na okoliš. Stoga su srušene pregrade koje su dijelile te tri prostorije te se stvorio otvoren prostor s izlazom na terasu i pogledom na rijeku.

Foto: Sergej Krasjuk

Ostatak stana čini privatni prostor glavne spavaće sobe s kupaonicom i garderobom, te gostinjska soba s vlastitom kupaonicom te radna soba, a cijeli interijer istovremeno odiše luksuzom i jednostavnošću. Reduciranje namještaja na nužne komade te tek poneki detalj rezultirao je prozračnošću.

 

Foto: Sergej Krasjuk

Ksenia Ivanova smatra da su njezini projekti, pa tako i ovaj arhitektonska baza. Kupci sami, smatra, u procesu života dodavat će ovdje potrebne i vrijedne dijelove te ga tako učiniti osobnijim i prilagođenijim njihovim potrebama.

Komentari