IDEALNA ZA ZIMSKE DANE: zavirite u rustikalnu ljepoticu okruženu prirodom

U srcu katalonske pokrajine Cerdanye nalaze se brojne kuće za odmor. Nama je za oko zapela ova od kamena i drveta, inspirirana rustikalnim stilom koji joj je dao ugodi i toplinu. 

 


U katalonskoj pokrajini Cedranyji nalazi se i kuća stara jedno stoljeće u koju vas ovaj puta vodimo, a za čije preuređenje je bio zadužen studio Space Stage. Pažnju privlači već izvana pročelje od drveta u tamnim tonovima i kamena, a dodatno zanimljivom je čini podatak da je napravljena na temeljima drvene štale.

Foto: Pere Peris; Stajling: Olga Gil-Vernet

Tamno drvo izvana u potpunom je kontrastu s drvetom kojim su obloženi zidovi u interijeru, a koje je dano na posvjetljivanje i lakiranje. To je unijelo svjetlost u inače mračan interijer, kao i svijetliji komadi namještaja te mat svijetli hrastov pod. Detalj koji kuću čini još udobnijom je kamin u dnevnoj sobi uokviren daskama pronađenim u starim seoskim kućama u okolici.

Foto: Pere Peris; Stajling: Olga Gil-Vernet

Dizajneri su od mračne kuće površine 170 četvornih metara stvorili kolibu iz snova, inspriranu rustikalnim stilom. A sada, u blagdansko vrijeme kuća je zasjala posebnim sjajem i svjetlošću uz pomoć stilistice Olge Gil-Vernet.

Foto: Pere Peris; Stajling: Olga Gil-Vernet

Budući da je rađena od kamena i drveta te inspirirana rustikom, odabran je klasični blagdanski dekor kojim se dočarala atmosfera nekih prošlih vremena. Naravno, uz svu današnju udobnost. LED rasvjeta zamijenila je tako svijeće, ali čar je i dalje tu.

Foto: Pere Peris; Stajling: Olga Gil-Vernet

Dekoracije poput božićnog drvca, girlandi, lampica i kuglica su unijela i dodatnu toplinu i intimnu atmosferu.

Foto: Pere Peris; Stajling: Olga Gil-Vernet

Posebnost kuće jesu i dekoracije u eksterijeru – one su savršena uvertira koja daje naslutiti kako izgleda unutrašnjost.  Ulaz je ukrašen u pravom božićnom ozračju s lampionima, svjetlima i bijelim drvcem.

 

Komentari