Samo 18 m2: nekadašnji ured pretvoren u divnu studentsku oazu

Prostori s malo kvadrata veliki su izazov arhitektima i dizajnerima – tamo gdje bi većina rekla nas laika rekla ‘nije moguće’, stručnjaci naprave iskorak i pokažu da ‘itekako može’.

 

Standard Studio iz Rotterdama to je dokazao na primjeru stančića od svega 18 četvornih metara, koji je iz uredskog prostora pretvoren u funkcionalan, lijep i zanimljiv prostor za studenta. Sada, kada vidimo konačan rezultat, čini nam se kako je s lakoćom sve sjajno i skladno posloženo, no da bi se došlo do ovoga, bilo je potrebno doista sati i sati studiranja i projektiranja.

U 18 kvadrata nalazi se sve potrebno mladim ljudima – mini kuhinja, stol za blagovanje, sofa za sjedenje, radni i spavaći prostor te kupaonica s toaletom. Visina stropa iskorištena je za mezanin na kojem se nalazi krevet, čime se dobilo pet dodatnih četvornih metra površine. Svaki mogući ugao iskorišten je do maksimuma, tako da u ovoj garsonijeri doista ništa ne nedostaje.

Dodatni plus su veliki vanjski otvori koji donose dovoljno prirodnog svjetla čak i do prostora za spavanje, a prostor ispod prozora iskorišten je kao radni kutak, klupa za sjedenje te skladišni prostor. Atraktivno stepenište prema krevetu također je maštovito iskorišteno kao skladišni prostor.

Komentari