Prijedlog uređenja trosobnog obiteljskog stana u Zagrebu

Uređenje svoga novoga doma u zagrebačkoj novogradnji vlasnici su povjerili studiju Mirjana Mikulec interijeri. Njegov finalni izgled vidjet ćete uskoro u emisiji InDizajn, a mi vam prije toga donosimo idejno rješenje prema kojem je rađena i izvedba

 

 

Prozračan i svijetao trosobni stan od 75 četvornih metara unutarnjeg prostora uz dodatak lođe nalazi se u širem centru Zagreba i sastoji se od kuhinje, dnevnog boravka s blagovanjem, dvije spavaće sobe, ulaznog prostora, hodnika i kupaonice. Vlasnici su prije useljenja željeli osmisliti prostor do posljednjeg detalja pa su koncept uređenja povjerili stručnjacima. Studio Mirjana Mikulec interijeri donio je prijedlog uređenja nastojeći slijediti želje vlasnika koje su se odnosile na stil uređenja i elemente za pohranu.

Njihovi zahtjevi bili su moderno, decentno uređenje, bez puno boja i detalja, ali da se ipak osjeti atmosfera doma te što više garderobnih ormara. Budući da se stan nalazi u kvalitetnoj novogradnji te je vrlo dobro prostorno isplaniran, idejno rješenje radilo se prema postojećem tlocrtu te nije uključivalo nikakve preinake. Također, kupaonica je ostala u zatečenom stanju jer su vlasnici bili zadovoljni njezinim izgledom.

Prema idejnom rješenju, koje su vlasnici prihvatili u cjelosti te je u tijeku njegova izvedba, garderobni prostor je iskorišten maksimalno – od hodnika, preko spavaćih soba pa sve do blagovanja gdje je cijeli zid iza stola ispunjen ormarom. I spavaća soba dobila je dodatni skladišni prostor na zidu iza kreveta, a hodnik velike ugradbene ormare s elegantnim frontama u tamnom staklu. Tako se dobila iluzija prostornosti u uskom prostoru.

Predložene su neutralne nijanse sive, bež i bijele koje čine osnovu na koju su dodani akcenti u crnoj, svijetlo i tamno zelenoj te toploj smeđoj. Odabir boja dao je dobar spoj suzdržanosti, profinjenosti i potrebne ugode i topline. Teksture i uzorci također su nenametljivi, a jedina sjajna površina je ona fronti ormara u hodniku.

 

Tlocrt

 

 

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Komentari