Omiljena dizajnerica Joanna Gaines uredila je dom tročlanoj obitelji. Mi smo oduševljeni!

Joana Gaines i njezin suprug Chip, poznati dizajneri iz popularnog tv showa Fixer Upper imaju novi projekt. Riječ je o preuređenju kuće za koju su vlasnici željeli da bude inspirirana industrijskim stilom.

 


Oduševljeni smo svime što radi poznata američka dizajnerica Joanna Gaines. Njezini projekti uređenja i renoviranja u kojima joj je glavni saveznik suprug Chip, redovito se prikazuju u tv emisiji kuće HGTV, Fixer Upper, koja ima i elemente reality serije. Ali, na posve interesantan, poučan i zabavan način.

Sve je usmjereno na interijere i praktične savjete, a minute koje se bave njihovim stvarnim životima i situacijama su tu samo za cijelu priču učine toplijom i zanimljivijom. Stoga ne čudi da njihov show ima pravu hordu obožavatelja – od dizajnera, arhitekata i građevinara, preko ljubitelja interijera pa sve do onih koji se spremaju na (pre)uređenje doma.

Foto: @Joanna Gaines

Njihova tvrtka Magnolia stekla je početnu slavu renoviranjem starih američkih kuća koje su postale znatno modernizirane, ali ipak zadržale svoju klasičnu, autentičnu osnovu.

FOTO: FIXER UPPER; HGTV

Ovaj puta vam predstavljamo jedan njihov noviji projekt, koji je stilski s malim odmakom od onoga na što smo navikli. Joanna i Chip vole neutralne boje, ali i tople zemljane tonove i prirodne materijale i često kombinira skandinavski i američki kolonijalni stil te cottage stil i rustiku. A sada je red došao na industrijski stil…

Ovaj besprijekorno renovirani dom u američkoj državi Teksas, u industrijskom stilu, bila je želja vlasnika. A poznati dizajnerski bračni par poštuje želje i ukuse, ali i budžet svojih klijenata, pa je tako bilo i ovaj put s Deanom i Brittany Wixom.

FOTO: FIXER UPPER; HGTV

Kuća koju su vlasnici kupili za sebe i sina nije bila posebno atraktivna niti u dobrom stanju, ali je imala značajan potencijal sa svojih 250 četvornih metara prostora. Podvrgnuta je temeljitoj adaptaciji koja je uključivala rušenje zidova kao i podizanje stropa prema krovu, kako bi se otkrile kosine i grede.

FOTO: FIXER UPPER; HGTV

Dizajneri su odlučili stvoriti posebna, nova područja unutar velikog stambenog prostora koji sada ima novi raspored. I vrlo zanimljiv koncept! Ulaz u kuću ustvari je dio otvorenog dnevnog prostora. Pogled se pruža na prostranu kuhinju i dnevni boravak, koje su sada odijeljene ‘betonskim’ kaminom, ali prije svega na dva bočna, stakleno-metalnim pregradama ograđena prostora.

FOTO: FIXER UPPER; HGTV

S jedne strane nalazi se radni prostor, a s druge blagovaonica. No, zbog ostakljenog gornjeg dijela i kliznih vrata, oba prostora su povezana s ulaznim i dnevnim.

FOTO: FIXER UPPER; HGTV

Staklena vrata mogu se potpuno otvoriti ili zatvoriti prema željama stanara. Ostatak ovog savršeno renoviranog doma – tri spavaće sobe i dvije kupaonice tretiran je u istom industrijskom stilu, što je rezultiralo skladnim interijerom.

Komentari