SVE SAMO NE OBIČNA KUĆA: mistična ljepotica u šumi za sestre blizanke

Svijet arhitekture obožava mladog iranskog arhitekta Milada Eshtiyaghija, poznatog po neobičnim projektima koji nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Njegov dizajn je pomalo ekscentričan, ali svaki projekt koji dovrši oduševljava. Njegove kuće su sve, samo ne obične.


Jedna od takvih je kuća poznata pod imenom „Twin sisters house 2“ i nalazi se u šumi Duane u okrugu Franklin, New York. Okružuje ju zelenilo i doista se ističe svojim elegantnim zaobljenim dizajnom.

Izgrađena je 2022. i čine ju dvije povezane jedinice, no u njima vlasnice u potpunosti imaju svoju privatnost. Proteže se na 950 kvadrata. Naziv kuće je opravdan budući da je kuću dizajnirao za dvije sestre blizanke, a inspiraciju je pronašao u svom ranijem projektu također rađenom za sestre blizanke u Latviji.

FOTO: aasarchitecture.com

FOTO: aasarchitecture.com

Kuća se sastoji od tri isprepletena prostora s odvojenim funkcijama. U prizemlju je stambeni prostor otvorenog koncepta, a na gornjem katu su smještene spavaće sobe. Prozori su postavljeni od poda do stropa pa omogućavaju nesmetan pogled na prirodu. Dvije cjeline potpuno su odvojene jedna od druge s odvojenim ulazima, a povezuje ih dvorište koje u sredini ima bazen.

FOTO: thepeak.com

Milad Eshtiyaghi rođen je 1994. u Teheranu. Nakon završene srednje škole upisao je Arhitektonski fakultet te magistrirao na temu održive arhitekture. Vlastiti ured otvorio je 2016., a njegove projekte možemo pronaći po cijelom svijetu. Njegova prepoznatljivost je minimalistička, zelena i održiva arhitektura.

Projekti su odvažni, često postavljeni na neobičnim, a ponekad i opasnim lokacijama. Sve bilježi na svom Instagram profilu na kojem ga prati oko 129 000 pratitelja.

Komentari