MODERNO I PROZRAČNO: fantastično uređen obiteljski stan u zgradi iz 19. stoljeća

Stara zgrada na obali mora i nedaleko od Stockholma, s pročeljem od opeke ispunjena je stanovima s visokim stropovima i velikim prozorima s lukom. Zavirili smo u jedan od njih koji odiše modernim, ali istovremeno bezvremenskim štihom.

 

 

Teško bi se moglo zaključiti da se ovaj interijer od 110 kvadrata u kojoj živi četveročlana obitelj nalazi u zgradi građenoj 1898. i da je nekoć imao poslovnu namjenu. Prije nekoliko desetaka godina objekt je od uredskih prostorija prenamijenjen te je postao stambena zgrada s nizom stanova različitih površina i načina uređenja. Ovaj koji vam prikazujemo ističe se svojim izgledom, a prije svega visokim prozorima, koji su zadržali izvorni dizajn prilikom obnavljanja te visokih stropova.

To je i vrlo zanimljivo i atraktivno koncipiran prostor s prekrasnom dnevnom zonom koja nudi pogled na more i cijelu uvalu u kojoj se stan nalazi.

Foto: Alvhem

Unutar velike dnevne zone nalazi se i galerija na kojoj je jedna od dječjih soba, a privatnost daje staklena stijena i zavjese. Veliki stropovi osiguravaju dovoljno prirodne svjetlosti za ovu prostoriju.

Foto: Alvhem

Prostor ispod stepeništa koje vodi na galeriju osmišljen je kao  radni kutak, a preko puta njega nalazi se glazbeni kutak. Druga dječja soba nalazi se odmah pored roditeljske, u dijelu stana koji se prvi susreće nakon ulaska. Roditeljskoj sobi pripada garderobni prostor te balkon prema unutarnjem dvorištu.

Foto: Alvhem

Krećući se od ulaza prema velikoj dnevnoj zoni otvorenog koncepta s lijeve strane nalaze se dvije kupaonice – jedna s kadom a druga s tuš kabinom, što u potpunosti zadovoljava potrebe svih članova obitelji.

Foto: Alvhem

Prostor odiše modernim štihom koji se savršeno uklopio u ambijent starograđanskog stana.

 

 

 

Komentari